Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » PVC или дървена дограма да изберем
Предимствата на PVC дограмата

PVC или дървена дограма да изберем

Когато домът ви има стара дървена дограма

Старата дървена дограма вероятно е поизметната, не уплътнява добре и е загубила първоначалния си привлекателен вид. Въпросът е, с дървена или с PVC дограма да я смените?

Предимствата на дървената дограма

Несъмненото достойнство на дървото като естествен материал привлича мнозина. Дървената дограма се съчетава и с мебелите, и с паркета. При редовно лакиране тя ще запази привлекателния си вид.

Недостатъците на дървената дограма

Като материал дървото е относително малотрайно. Под въздействието на атмосферните условия е подложено на гниене. Ако не се лакира редовно, дървената дограма ще влоши вида си още по-бързо.

Стъклото, което може да се постави на дървена дограма, не осигурява много добра изолация, тъй като е единично.

Освен това дървената дограма не осигурява надеждна защита при евентуален опит за взлом.

Предимствата на PVC дограмата

PVC дограмата, произведена от Виал Комфорт, се отличава със здравина на формата. Тя се осигурява от металните профили вътре в рамките. Използваме PVC профилни системи SALAMANDER, които са утвърдена марка продукти с немско качество, утвърдили се на пазара повече от 30 години.

PVC или дървена дограма

Този вид дограма се отличава с много по-добри и дълготрайни изолационни свойства и осигурява непропускливост, а следователно и икономия на отопление. Прозоречни системи с PVC профили PROFILINK, използвани от Виал Комфорт са с престижни награди и сертификати за непрекъснати подобрения в качеството.

В сравнение с поддържането на дървената дограма грижите, които трябва да се полагат за PVC дограмата, са много по-малки. Тя трябва да се почиства периодично, а за целта се продават подходящи препарати.

В течение на времето PVC дограмата няма да се изметне, следователно ще можете да разчитате на отлична изолация поне 20 години след поставянето й.

Когато сравните стъклото, което се поставя на дървената дограма, със стъклопакета на PVC дограмата, произвеждана от Виал Комфорт, ще видите още едно предимство за осигуряване на изолация на помещенията в дома ви.

При изработването на PVC дограма Виал Комфорт предлага и поставяне на противовзломен обков. Това е гаранция за надеждност на дома ви, тъй като осигурява защита от влизане с взлом.

Сравнение на възможностите за цветове на дървената и PVC дограмата

Цветовете на интериора и екстериора са част от цялостните решения за дома. Важно е да можете да съчетаете цвета на дограмата с цветовата гама в дома.

При дървената дограма няма възможност за постигане на разнообразие от цветове. Дървеният материал е в нюанси на бежово и кафяво.

При PVC дограмата се предлага широка гама от цветове. Това е важно за постигане на подходящото цветово решение за дома, ако например сте избрали интериор с преобладаващ бял, сив или друг цвят.

Решението: PVC или дървена дограма?

За съвременните домове е особено важно грижите по поддържането на дограмата да са по-малки, а от друга страна възможностите за разнообразие от цветове за съчетаване с цветовете на интериора и екстериора да са по-големи. PVC дограмата предлага и двете предимства.

 

 

Share Button