Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » PVC дограма с рефлексно стъкло – за повече комфорт в дома
рефлексни стъкла за дограма

PVC дограма с рефлексно стъкло – за повече комфорт в дома

Привлекателният вид на дограмата с рефлексни стъкла

Може би сте обръщали внимание на фасади с такива стъкла. Те привличат с огледалната си повърхност и огледалния ефект. В комбинация с PVC дограма са особено ефектни. Затова се срещат все по-често като решение за дограма, избрано от фирми и граждани.

 

Рефлексно стъкло за скриване на отдушници, компютърни кабели и други

Още една функция на рефлексното стъкло е за постигане на по-добър вид. С отразяващата си повърхност то скрива елементи от климатичната система, отдушници, компютърни кабели, вентилатори и други механични части на сградите.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за  дограма с рефлексно стъкло

 

Използването на щори през деня е неудобство

Ако живеете на първия етаж, вероятно щорите ви са спуснати през по-голямата част от времето, за да не се вижда вътре в жилището. Със спуснати през деня щори трябва да разчитате на електрическото осветление, което не е удобно.

Друг проблем, поради който може да се наложи често да използвате щори през деня, е силната слънчева светлина, ако стаята ви е с южно изложение. Но това ограничава притока на естествена светлина в помещението.

 

Предимствата на рефлексни стъкла

В стъклопакетите за дограма от Виал Комфорт се предлагат и рефлексни стъкла. С огледалния си ефект те са особено подходящи за фасади, не само поради факта, че отразяват светлината и не дават възможност да се вижда навътре в помещенията. Тези стъкла имат още няколко важни предимства. Когато е необходимо да постигнете запазване на топлината вътре в помещението през студения сезон, както и когато предпочитате в горещия сезон стъклопакетите да не се нагряват прекалено, обърнете се към Виал Комфорт за вариант на стъклопакет, включващ рефлексни стъкла.

 

Тониране на стъклата за постигане на огледален ефект

Рефлексните стъкла са всъщност тонирани. Тонирането се извършва в промишлени условия. Тониращият слой се нанася на вътрешно стъкло.

Тонирането е възможно и за вече готова дограма. То се постига чрез нанасяне на тониращо покритие върху стъклото на вече готовия прозорец.

 

Постигане на редица предимства с огледалното тониране

Със стъклопакет с огледално тониране няма да се налага да използвате щори през деня, видимостта при дневна светлина ще е само от вътре навън.

През лятото в помещението ще бъде прохладно, тъй като рефлексното стъкло ще отразява слънчевата светлина.

Очите ви няма да се дразнят от слънчевите отблясъци.

И не на последно място, самият стъклопакет ще стане по-здрав благодарение на тониращото покритие.

 

Соларното покритие – още по-благоприятно решение за стъклопакета на ПВЦ дограмата

Соларното покритие съчетава топлозапазващи и слънцезащитни свойства. Дори при излагане на пряко нагряване от слънцето, стъклопакетът със стъкло с такова покритие няма да се нагрява. Дори и в горещите летни дни той ще остава студен.

 

Филтриращите свойства на соларното покритие

Соларното покритие се постига чрез нанасяне на слой от сребърни йони върху стъклото. Така прозорецът със соларно покритие е с лек огледален ефект от външната страна. Това покритие има филтриращи свойства. Филтрирането запазва топлината вътре през мразовитите дни, а и летните горещини не могат да проникнат вътре.

 

Share Button