Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » PVC дограма за приземни етажи и мазета
PVC дограма за мазета

PVC дограма за приземни етажи и мазета

Прозорците за приземни етажи и мазета са различни, в зависимост от разположението на дома и терена. Те могат да бъдат дори много малки, ако домът се намира на наклонен терен и прозорците са от високата страна. Прозорците на мазетата са с малка височина, а някои са с врата прозорец отгоре, ако са напълно разположени под земята, долепени до дома.

Виал Комфорт ще ви предложи решение, съответстващо на особеностите на приземния етаж и мазето ви.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма на мазе или приземна стая

 

Изискванията при дограма за приземни помещения и за мазета

Необходимостта от добра изолация е особено важна за приземните етажи и мазетата, които се намират по-близо до земята и са по-изложени на влага. Мазето може да се намира в земята и достъпът до него да е възможен през врата, която всъщност служи и за покрив – такива мазета са долепени до дома, а вратата за достъп, служеща и за покрив, е разположена хоризонтално или под малък наклон.

Прозорците на мазетата обикновено са само на 20 сантиметра над земята и следователно са изложени на риск и от механични въздействия. Понякога и вратите на мазетата са разположени на такава височина. Необходимо е тези прозорци и врати да издържат на механични въздействия.

Изолацията е особено важна при дограмата за мазета, където има най-голяма вероятност за кондензиране на влага. Освен добре изолиращата дограма, която ще ви предложим, необходимо е и да проветрявате правилно. Проветряването трябва да е за кратко време, а през горещи и влажни дни да не се проветрява. Най-добрите периоди за проветряване на мазета са сутрин и вечер.

 

PVC дограма за приземни етажи

 

Решенията за дограма, които препоръчва Виал Комфорт

Точната преценка на подходящата дограма ще направим след като нашите специалисти огледат помещението и разположението на дома. Тук ще посочим само общите правила, които спазва Виал Комфорт.

За приземните етажи може да се използва PVC дограма; решенията за вратите могат да бъдат и балконски врати, ако помещението се отваря към терасовиден терен.

За мазетата, чиито прозорци са малко над земята, са подходящи продълговати прозорци – така малката височина се компенсира от ширината и в помещението влиза достатъчно светлина. Препоръчително е PVC прозорците на мазите да могат да се отварят за кратко проветряване – както посочихме по-горе, трябва да се избягва продължително проветряване.

За по-добро изолиране Виал Комфорт използва хидроизолационни ленти при монтажа на дограма за приземни етажи и мазета.

 

дограма за приземни помещения

 

Подходяща PVC дограма от предлаганите от Виал Комфорт профили

Виал Комфорт ви предлага PVC профили на PROFILINK за вашия приземен етаж или мазе: Ултра и Classic.

 

Профили Ултра

Те са трикамерни системи, които комбинират ниски цени и добър изолационни коефициент – 1.5 W/m2. Монтажната ширина е 60 мм. Можете да поръчате дограмата Ултра с еднокамерен стъклопакет или със стъклопакет с повече камери, ако искате да получите по-добра изолация. Посъветвайте се с нашите специалисти за избора на стъклопакет. Дебелината на стъклопакета при този профил може да достига до 30 мм.

Профилите Ултра дават възможност за инсталиране на обков против взлом.

 

Профили Classic

Те са четирикамерни системи с отлична изолация, дори ако изберете еднокамерен стъклопакет. Дебелината на стъклопакета, който може да се постави, е също до 30 мм. Дълбочината на профилите Classic е 60 мм.

Share Button