Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » PVC дограма за болници и медицински центрове
ПВЦ дограма на PROFILINK

PVC дограма за болници и медицински центрове

Дограмата за болници и медицински центрове трябва да отговаря на изискванията за осигуряване на стерилна, удобна и комфортна за персонала и за пациентите среда. С PVC дограма от Виал Комфорт ще постигнете съответствие на всички изисквания за постигане на оптимални условия в медицинското учреждение.

 

На какви изисквания трябва да отговаря дограмата за медицински центрове и болници

На първо място, дограмата трябва да осигурява много добра топлоизолация и шумоизолация.

Освен това не трябва да се допуска конденз и плесенясване поради задържане на голямо количество влага.

В случай на пожар и други извънредни случаи дограмата трябва да осигурява лесно излизане на намиращите се в сградата персонал и пациенти.

За помещенията, в които се съхраняват лекарствата и документацията, е важно да са защитени от взлом.

дограма за болници

Снимка: https://www.freepik.com

Осигуряването на добро качество на въздуха

Доброто качество на въздуха се осигурява с редовно проветряване. Така с изтласкания навън въздух, който съдържа и частици прах и замърсявания, се изхвърлят и тези частици. Освен това болните пациенти разпространяват микроби чрез кихане и кашляне. Вентилацията предотвратява застояването на въздуха и създаването на благоприятни условия за такива микроби.

Проветряването на помещенията в медицинските учреждения с дограма от Виал Комфорт се извършва лесно, чрез малките отварящи се части в горната част на прозорците. Можем да ви предложим различни начини за отваряне и оставяне на прозорците отворени под наклон, за по-продължително проветряване.

 

Качествена PVC дограма от Виал Комфорт за болници и медицински центрове

Виал Комфорт ви предлага профили на PROFILINK, с които ще постигнете високо енергоспестяване и защита от взлом.

5-камерната система Премиум е с крило дебело 70 мм, с отличен коефициент на изолация и отлично енергоспестяване. С профилите Премиум можете да поръчате различни видове отваряне – класически, тип хармоника, тип Фолксваген. Дебелината на стъклопакета може да достига до 36 мм.

Системата Премиум + също е 5-камерна, с дебелина на крилото 70 мм. С нея също ще постигнете висока топлоизолация и шумоизолация. Дебелината на стъклопакета може да достига до 30 мм.

Още едно предимство на системите Премиум и Премиум + е възможността да се монтира противовзломен обков със степен на сигурност WK2 и WK3.

профили на PROFILINK

Предотвратяване на конденз и плесенясване с подходящи стъклопакети

За да се предотврати кондензът и вследствие на това плесенясване, при което се създава благоприятна среда за развитие на бактерии, трябва да се осигури редовно проветряване на помещенията в медицинското учреждение. Така влажният въздух се извежда навън и влажността вътре в помещенията се намалява.

За лесно и удобно проветряване Виал Комфорт предлага отварящи се малки прозорци като горни части на дограмата.

Освен това препоръчваме стъклопакети с нискоемисийно или К стъкло. Това е стъкло със сребърна промазка от едната страна, което се поставя от вътрешната страна на стъклопакета. От една страна, то пропуска слънчевата светлина, а от друга отразява топлината обратно в помещението. Така топлоизолацията на дограмата се повишава, с до 50%а при повишена топлоизолация възможността за конденз също намалява.

Виал Комфорт предлага стъклопакети с високоенергийно, бяло и К стъкло. Тези стъклопакети са с дебелина 40 мм и освен топлоизолация предлагат и много добра шумоизолация. Кефициентът им на топлопроводимост е 0,6 W/m2K, а коефициентът на шумоизолация е 35 dB.

 

Share Button