Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » 5 важни съвета при поставяне на PVC дограма
Гаранция за дограмата

5 важни съвета при поставяне на PVC дограма

За да се осигури максимално качество, дълготрайност и изолация на PVC дограмата, е важно тя да бъде монтирана правилно. Така ще бъдат спазени изискванията, които осигуряват доброто функциониране и изолация, които очаквате да ви предоставят новите ви ПВЦ прозорци.

 

Гаранция за дограмата – документацията за поръчаните врати и прозорци

За да получите необходимата документация, трябва да търсите фирма за дограма, която използва сертифицирани продукти. С Виал Комфорт ще получите сертификати за качество, които ще гарантират, че PVC дограмата, която сте поръчали, съответства на необходимите български и международни стандарти. Ние работим с реномирани световни производители на PVC профилни системи – SALAMANDER и  Profilink, лидери на международния пазар. Освен сертификатите Виал Комфорт предоставя и техническа документация за поръчаната PVC дограма.

 

поставяне на PVC дограма

Размерите на дограмата – гаранция за правилно поставяне

За да може дограмата да пасне точно, е от съществено значение размерите да се вземат съвсем точно. Това е принципът на работа на служителите на Виал Комфорт, които освен опит имат и предимството на редовно обучение и допълнителни квалификационни форми. Участието на служители на фирмата за дограма в квалификационни програми и технически семинари дава възможност непрекъснато да се осъвременяват знанията и уменията им. В производството на PVC дограма периодично се въвеждат нови технологии, познаването на които допринася за вземането на точните размери, както и за качественото производство на този вид дограма.

Отделяне на необходимото време за поставянето на PVC дограмата

За правилния монтаж на дограмата трябва да се отдели достатъчно време. Преди поставянето на новата дограма трябва да се извърши демонтирането на старата. Това отнема доста време, особено ако старата дървена дограма е здраво монтирана и трябва да се отдели повече време. Освен това самото поставяне на  дограмата трябва да се извърши с необходимото внимание, за да се осигури добро пасване и добра изолация.

Спазване на последователността на операциите при поставянето на PVC дограмата

Както производството, така и поставянето на дограма се извършват съгласно изискванията и при спазване на последователността на операциите. Единият вариант е първо да се монтира ПВЦ первазът под касата. След това се монтира касата на дограмата, а на края се монтира външният перваз. Другият вариант е с поставяне на монтажен профил в долния край на дограмата, към който се закрепват двата перваза – вътрешният и външният.

Поставянето на вътрешен перваз не е задължително

Вътрешният перваз има главно декоративна функция. Той дава възможност и за лесно почистване на праха, който периодично се натрупва по хоризонталната повърхност. Первазът се почиства по-лесно, отколкото мазилка.

Поставянето на дограмата в ново жилище или при ремонт

Когато дограмата трябва да се постави в ново жилище или планирате ремонт на жилището, поставянето на ПВЦ дограмата е първата дейност, която трябва да се извърши. След това се извършват другите дейности: обличане на тавана и стените с гипсокартон и поставянето на паркет или ламинат.

Share Button