Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Рисковете, които крие евтината PVC дограма
евтината PVC дограма

Рисковете, които крие евтината PVC дограма

Когато решите да смените дограмата си с нова, PVC дограма, един от основните критерии за избор на фирма е цената. Трябва обаче да помислите и за това, дали евтината поръчка на дограма няма после да ви излезе скъпо.

Как да прецените дали фирмата, предлагаща евтина дограма, е надеждна

Най-лесният и най-популярен начин да проверите дали досегашните клиенти на фирмата са доволни е да потърсите отзиви във форумите. Помолете представителите на фирмата да ви предоставят референции от клиенти. Още една гаранция за надеждност е наличието на собствена производствена база.

Защо някои фирми предлагат много евтина PVC дограма

Понастоящем на пазара съществуват много фирми за дограма. За да спечелят клиенти, някои от тях предлагат по-евтини решения, но това не може да стане без компромиси с качеството на дограмата.

Кои са факторите, които гарантират качеството на дограмата

Освен вида на дограмата има няколко други важни фактори, които гарантират нейното качество:

  • Стъклопакетът
  • Металът в дограмата
  • Самото производство
  • Монтирането на дограмата

Дограмата е стационарен продукт. Затова при производството й трябва да се използват качествени материали и самото производство и монтажът трябва да се извършат в съответствие с изискванията. В противен случай скоро след монтирането й започват да се появяват проблеми. В най-лошия случай може да се наложи смяна на цялата дограма.

Здравословните проблеми, които може да причини евтината некачествена дограма

Ако дограмата не е с добра изолация, това ще доведе до поява на влага, мухъл, проникване на въздух. Освен това топлоизолацията няма да е ефективна, което допълнително ще създаде неблагоприятни и нездравословни условия в дома.

Влошаване на вида и качеството на евтините материали

Евтините и некачествени материали бързо влошават вида си. Например ако пластмасата е нискокачествена, тя започва да пожълтява. Освен това може да започне да задържа влага.

Ако профилът е с тънки стени, той бързо ще се деформира и бързо ще замръзва.

Уплътненията също бързо започват да се подлагат на деформации, ако не са с добро качество. Те започват да се деформират както от действието на слънцето, така и вследствие на ниските зимни температури. Като следствие от това те вече не уплътняват достатъчно добре, започват да пропускат прах и влага.

Същите проблеми се получават при поставяне на евтини стъклопакети: недобра изолация и вследствие на това конденз.

Други проблеми, които са следствие на евтината нискокачествена дограма

Ако въздушните камери не са достатъчно големи, те не осигуряват достатъчно добра изолация.

Стабилността на дограмата се получава с помощта на стоманени усилители. Ако тези елементи се спестят при производството, целият контур на готовата дограма ще се деформира, а вследствие на това ще се получи и усукване и деформиране на самия стъклопакет.

Евтината дограма не осигурява основното предимство на PVC профилите – добрата термоизолация

предимство на PVC профилите

PVC дограмата е известна с високите си термоизолационни свойства. Те осигуряват както комфорт и здравословна обстановка в дома, така и по-ниски разходи на отопление. Тези свойства са характерни за дограмата, произвеждана от Виал Комфорт, която се произвежда с високотехнологично оборудване и с качествени материали.

Евтината дограма, с некачествени профили и уплътнения, не осигурява термоизолацията на дома и не създава необходимия комфорт.

 

 

Share Button