Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Разхерметизиране на стъклопакета
Разхерметизиране на стъклопакета

Разхерметизиране на стъклопакета

Образуването на конденз по прозорците често е признак, че стъклопакетът е разхерметизиран. Разбира се, проблемът е в това, че се получава и плесен, така че трябва да се намери лесно и бързо решение за отстраняването на причината за конденза.

Как влияе изложението на стаята

Кондензът може да се дължи на изложението на стаята. При стаи с южно и югозападно изложение се получава по-голям проблем с охлаждането, отколкото с отоплението.

Други възможни причини за конденз

запотяване на стъклата

Конденз може да се получи и вследствие на скорошен ремонт, мазане, шпакловане и др., или ако често сушите дрехи в стаята. Още една честа причина е недостатъчната вентилация на стаята.

Разхерметизация при стъклопакети с К стъкло

При използване в стъклопакета на така нареченото К стъкло, специфичното покритие на стъклото трябва да се махне в участъка, в който се получава контакт с дистанционера. Ако покритието не се махне в този участък, ще се получи корозия и разхерметизиране.

Разхерметизация поради некачествено изработване и монтаж

Разхерметизацията на стъклопакета може да се дължи на некачествена работа при разкрояването и голямо отклонение от предвидените размери. Освен това при монтажа могат да се появят микропукнатини, в участъка на контакт с дистанционера, през които да се получи разхерметизация.

Решението за справяне с разхерметизирането

Решението на проблема е смяна с нов стъклопакет, тъй като не е възможно да се ремонтира.

Как да избегнете разхерметизация на стъклопакета с добър избор на дограма

Преди избора на дограма можете да проучите как да направите правилен избор както на профилите, така и на стъклото, за да не се стигне до бърза разхерметизация на стъклопакета.

 

 

Share Button