Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Профилна PVC система подходяща за пасивно строителство – SALAMANDER bluEvolution 82
дограма за енергийна ефективност

Профилна PVC система подходяща за пасивно строителство – SALAMANDER bluEvolution 82

Пасивното строителство е в своя начален етап в България, но възможността за пестене на енергия с пасивни сгради определено обещава разрастването му. Пасивните къщи се отопляват и охлаждат сами, което води до много големи икономии на енергия.

Достатъчно е да посочим, че за един квадратен метър в такава сграда се изразходва около 150 киловатчаса годишно, в сравнение с 600 киловатчаса при сега строящите се сгради. Икономиите на енергия се постигат с изолация, а за нея допринасят и прозорците.

Добра новина е това, че и съществуващи сгради могат да се реновират, така че да съответстват на стандарта за пасивни сгради.

 

 

Профилна PVC система SALAMANDER

 

 

SALAMANDER bluEvolution 82 за пасивно строителство

Ще ви представим профилната PVC система SALAMANDER bluEvolution 82, която е много подходяща за пасивни сгради. Тя е разработена специално за осигуряване на енергийна ефективност, използвайки съвременни технологии.

Съгласно директива на ЕС до 2020 година трябва да се въведат нормативни промени, осигуряващи нулева енергийност на сградите. При пасивните сгради консумацията на енергия е символична. Използването на профилната система SALAMANDER bluEvolution 82 ще бъде още една крачка към постигането на целта и улеснение при постигането й.

 

Характеристики на системата SALAMANDER bluEvolution 82

Това е шесткамерна система, с конструктивна ширина 82 мм и стъклопакет с дебелина до 52 мм. Тя се произвежда само в Германия и съответства на немския стандарт за качество RAL GZ – 716. Профилите на системата са клас А и съответстват на европейската норма EN 12608:2003.

 

SALAMANDER bluEvolution 82

 

Коефициентът на топлопроводимост на системата е 1.0 W/m²K, а индексът на шумоизолация е до 46 dB.

Ще посочим и другите предимства на системата SALAMANDER bluEvolution 82. Дълготрайността й, повече от 60 години, светлорезистентността, устойчивостта на резки климатични промени и по-сурови климатични условия, лесното почистване също са причини все повече клиенти да избират тази система. С началото на строителство на пасивни сгради в България търсенето на системата за пасивно строителство нараства.

Системата SALAMANDER bluEvolution 82 допринася и за по-атрактивния вид на сградите, с блестящо белия си цвят. А по желание може да се фолира както едностранно, така и двустранно; изборът на цветове е голям.

 

Системата SALAMANDER bluEvolution 82 може да се рециклира напълно

Още едно предимство на системата е възможността за пълно рециклиране. Така се постига и грижа за околната среда, не се допринася за замърсяване след изтичане на срока на годност на профилите.

 

SALAMANDER bluEvolution 82 е подходяща за прозорци и врати в пасивните сгради

 

подходяща дограма за пасивни сгради

 

На първо място, системата може да се използва като стандартна дограма за прозорци.

Тя е подходяща и за входни и за вътрешни врати, в домове и офиси.

При остъкляване на фасади също препоръчваме използване на SALAMANDER bluEvolution 82.

Не на последно място, системата е подходяща и за остъкляване на балкони.

За обществени сгради, за които е особено важно да се постигне висока енергийна ефективност, като детски заведения, болници и други, системата SALAMANDER bluEvolution 82 осигурява такава ефективност, заедно с другите предимства, които посочихме по-горе, по отношение на звукоизолацията и универсалността за дограма, остъкляване на фасади и други.

За пасивни сгради SALAMANDER bluEvolution 82 е универсалният избор за дограма, гарантираща енергийна ефективност.

Share Button