Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Противовзломен обков за дограма
Противовзломен обков за дограма

Противовзломен обков за дограма

Уязвимостта на дограмата при опити за взлом

Повече от половината кражби в домове и офиси се извършват през прозорците. Обикновената дограма, която не е снабдена с противовзломен обков, може лесно да се отвори с обикновена отвертка отвън. Така домовете и офисите са изложени на риск от кражби. Когато имаме малки деца у дома, е особено наложително да вземем мерки за сигурността му. Затова търсенето на услугата инсталиране на противовзломен обков непрекъснато се увеличава.

 

Добавяне на противовзломен обков към вече инсталирана дограма

Добре е да предвидим осигуряването на защита на дома с противовзломен обков на дограмата в него, когато поръчваме дограмата. Но и дори и след като тя бъде монтирана, можем да помислим за противовзломна защита.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма с противовзломен обков

 

Съвременните системи за дограма дават възможност за добавяне на елементи, които осигуряват защита от взлом. Ако решим да добавим такъв обков към прозорците на офиса или към дограмата на жилището си на първия етаж, просто трябва да се обърнем към фирма за дограма за тази услуга. Предлаганата от Виал комфорт PVC дограма PROFILINK  и SALAMANDER имат възможност за допълнителен обков с най-висока степен на сигурност WK2, WK3 .

инсталирана дограма

Какво представлява противовзломният обков

В него се съдържат заключващи елементи, с подсилени пъпки с гъбовидна форма, срещу които са разположени насрещници с канал. Заключването се извършва, като пъпките се застопоряват в канала на насрещника.

 

Обковна система activPilot

Това е най-новата обковна система, на фирмата Winkhaus. Всички елементи на крилото на прозореца имат гъбовидни точки на заключване. Освен това, за допълнителна защита се използва двуфункционален елемент (осигурителка и повдигач) и трифункционален елемент (при който към осигурителката и повдигача се добавя така нареченият шнапер). Шнаперът е елементарно устройство, с дръжка за придърпване на вратата или прозореца, и механизъм, монтиран в профила на касата. Двуфункционалният и трифункционалният елемент по принцип се предлагат като допълнителни аксесоари, но те са стандартно включени в обковната система activPilot.

 

Какво осигурява противовзломният обков

  • Материалът от здрава стомана, използван в обкова, осигурява надеждност и здравина.
  • Защитата, която този обков предлага, е в най-слабите места на дограмата, които се нуждаят от най-голяма защита при опит за взлом.
  • Осигурява се заключване в от 4 до 14 точки.
  • Противовзломният обков спира движението на целия механизъм, и така дограмата не може да се отвори отвън.
  • Противовзломният обков може да се постави на всички видове врати и прозорци. Той може да се добави и допълнително. Универсалността на поставянето предлага лесна възможност за използването му, независимо дали ще решим да поръчаме такъв обков за нова дограма, или ще дадем поръчка за допълнителното му поставяне на вече инсталирана дограма.

 

 

Share Button