Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Предимстава на профилните системи SALAMANDER
предимства на саламандър дограма

Предимстава на профилните системи SALAMANDER

Самото име SALAMANDER е гаранция за качество и причина за избор на профилните системи на фирмата “Salamander Industrie Produkte” GmbH. За тези, които познават търговската марка като символ на производство на обувки, непременно трябва да се запознаят и с предимствата на фирмата, която произвежда PVC профили за врати и прозорци от 1973 година.

Историята на производството на профили SALAMANDER включва системата “UNIVERSAL”, позната и на българите през 90-те години на миналия век. По-късно производството на профили за дограма предлага на пазара системи като Design 3D, Streamline 76, Streamline Vision, както и иновативната bluEvolution.

ПВЦ дограма саламандър предимства

 

Предимствата на профилните системи с марка SALAMANDER

  • Не само качеството отличава продукцията на фирмата за съвременни профили за дограма. Самото качество се гарантира от немски стандарт за качество (RAL GZ 716), а също и от европейска норма – а именно EN 12608:2003.
  • Всеки може да намери подходящи профили сред продукцията на SALAMANDER, тъй като разнобразието от предлагани профили е много голямо. Това разнообразие се гарантира от различните решения в геометрията на профилите, както и в оптиката – не само права, но и заоблена и скосена.
  • Безупречна бяла повърхност на профилите – това е също символ на профилите SALAMANDER, постигнат със специална рецепта.
  • А за тези, които търсят други цветове, изборът от около 1600 цвята е достатъчен за да предложи търсения от тях цвят. Той се постига с декориращо фолио, със спазване на RAL стандарта.
  • Лесното поддържане на профилите, с минимално натрупване на замърсявания, се гарантира от специалното покритие върху профилите, с което се постига гланцирана, лесно почистваща се повърхност.
  • Съчетаемостта между отделните профилни системи SALAMANDER също улеснява постигането на решения за дограмата, с комбиниране на елементи за прозорци и врати.
  • Отличните изолационни свойства на профилите SALAMANDER са също сред водещите причини за избор. Тези профили имат голяма конструктивна ширина, затова могат да се поставят различни стъклопакети, а също и да се постигат решения с различен брой камери. Резултатите са отлична топлоизолация, както и шумоизолация. За изолационните свойства допринасят и уплътненията.

 

Профилни системи SALAMANDER, които можете да поръчате от Виал Комфорт

Ще започнем с тази система, която е масово използвана, с конструктивна ширина 76 мм. Това е петкамерна система, която подхожда както за права, така и за заоблена оптика. Уплътненията са двойни, а дебелината на стъклопакета, който може да се използва с нея, е до  48 мм.

саламандър Streamline

Това е трикамерна система, с конструктивна ширина 60 мм. Дебелината на стъклопакета, с който може да се използва, е до 32 мм. Изчистените форми и добрите топлоизолационни и шумоизолационни свойства я правят редовно търсена.

саламандър 2D DESIGN

Това е още една петкамерна система от SALAMANDER. Филцовите уплътнения са тройни, а дебелината на стъклопакета, който може да се използва с тези профили, е до 48 мм.

саламандър 3D DESIGN

Това е нова система, с много голяма конструктивна ширина, 92 мм, както и с шест камери. Тя е създадена в съответствие с повишените изисквания за изолационни качества. Стъклопакетът, с който може да се използва, е до 60 мм.

саламандър bluEvolution: 92

Още един усъвършенстван вариант на профилите SALAMANDER e bluEvolution 82, също с шест камери. Конструктивната ширина на системата е 82 мм. Може да се използва със стъклопакет до 52 мм.

саламандър bluEvolution: 82

 

Share Button