Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » ПВЦ дограма за тавани и мансарди

ПВЦ дограма за тавани и мансарди

Таванските и мансардни помещения са обикновено по-хладни и рядко се използват като дневни през деня или като спални. Но те често служат за съхраняване на излишни мебели, вещи, книги, детски играчки и др.

През лятото хладните помещения – на тавана, мансардите – стават привлекателни с приятната температура в тях, затова е приятно да се поспи при естествена хладина или просто да се прекарат приятни часове. А когато дойдат гости, таванското помещение е удобен вариант за настаняването им, особено ако апартаментът е малък.

 

ПВЦ дограма за тавани

Ако се занимавате със занаят или хоби, което изисква специално помещение, таванската площ е добре дошло решение. Тук можете да съхранявате инструментите и наръчниците си, работно облекло и материали, с които работите.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма на мансарда и таван

 

ПВЦ дограмата – подходяща за тавански помещения и мансарди

Виал Комфорт ви препоръчва ПВЦ дограма за вашето таванско помещение или мансарда. С тази дограма ще получите следните предимства:

  • тя кондензира влага в по-малка степен от алуминиевата дограма, което е особено важно за влажни тавански помещения
  • при тази дограма няма опасност от корозиране
  • поддържането й е лесно, без необходимост от почистване със специални препарати и от периодично боядисване
  • топлотехническите характеристики на ПВЦ дограмата са по-добри от тези на алуминиевата дограма
  • топлоизолационните й свойства се постигат с многокамерната й конструкция; с увеличаване на броя на камерите се увеличават и термоизолацията
  • като съотношение цена – качество това е най-подходящият избор.

 

Ако използвате тавана или мансардата за съхраняване на вещи

Виал Комфорт ви препоръчва ПВЦ дограма Salamander. В касата на тази дограма е монтирано автоматично устройство за проветряване – Air Controller. С него ще можете да поддържате лесно добра вентилация в помещението.

Като по-евтино решение ви предлагаме дограма Profilink Classic. Това е вариант за дограма с добро енергоспестяване, дори да поръчате еднокамерен стъклопакет.

 

Ако искате да използвате тавана или мансардата като резервна стая за гости

ПВЦ дограмата Profilink от Виал Комфорт e най-оптималното решение. На разумни цени получавате добро енергоспестяване със системите Classic и Ултра.

Системата Classic е 4-камерна, с добро енергоспестяване, както вече посочихме по-горе. При нея могат да се монтират стъклопакети с дебелина до 30 мм. При системата Ултра, която е 3-камерна, могат да се монтират стъклопакети с дебелина до 24 мм или до 30 мм.

Трябва да отбележим, че с увеличаване броя на камерите се увеличава и цената на дограмата. Затова ако предпочитате по-евтино решение, каквото обикновено се търси за тавани и мансарди, изберете ПВЦ дограма с по-малко камери.

 

Ако ще използвате таванското помещение или мансардата като ателие

За ателието е особено важно да имате достатъчно светлина, а това се постига с по-големи прозорци. Посъветвайте се с нас за комбинацията от дограма и стъклопакет, за да постигнете оптимално уплътнение и топлоизолация. И тук Виал Комфорт ви препоръчва дограмата Profilink, Classic и Ултра.

 

Share Button