Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Каква PVC дограма е подходяща за училища и детски градини
Каква PVC дограма за училище

Каква PVC дограма е подходяща за училища и детски градини

Всяка сграда има своята специфика. В зависимост от изложението на стаите и от предназначението на сградата трябва да се избере най-оптималната дограма. Виал Комфорт ви предлага дограма, подходяща за училища и детски градини. Когато ви предлагаме профилите, описани по-долу, имаме предвид спецификата на учебните заведения. В тях дограмата има основно значение за осигуряване на удобство, изолация, сигурност.

Изолацията – необходима за предотвратяване на въздушни течения, запазване от проникване на прах и запазване на топлина
За пълен комфорт в стаите в училището или детската градина е необходимо да се постигне добра изолация, за да не се допусне появата на въздушни течения. Изолацията предпазва и от един основен проблем в градските условия – проникването на прах в сградата.

Освен това изолацията осигурява и задържане на топлината в стаите през студения сезон, а това води до икономия на гориво за отопление.

Шумоизолацията – още едно необходимо качество на дограмата за учебни заведения

За ефективно обучение е необходимо изолирането на външния шум – шума от улицата, от трафика, от съседните стаи. Виал Комфорт ви предлага профили с отлична шумоизолация. Така занятията и съвещанията в учебните сгради ще протичат спокойно, без пречки поради проникващ отвън шум.

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за смяна на дограма

 

Каква PVC дограма за детска градина

 

Осигуряването на безопасност чрез дограмата

Дограмата е един от елементите на съвременните сгради, който допринася за безопасността в тях. Това е особено важно за учебни сгради като училища и детски градини. Плътното затваряне и обезопасяването с допълнителни механизми няма да дават възможност на децата да отварят прозорците. Така няма да възникнат опасни ситуации.

Профили за дограма на училища и детски градини от Виал Комфорт

Виал Комфорт ви предлага PVC профили PROFILINK, които имат отлични качества и са на ниски цени. Така поставянето на дограма на училището или детската градина няма да доведе до много големи разходи, а ще постигнете необходимия комфорт и безопасност.
PVC профилите са с отлични изолационни свойства в сравнение с алуминиевите профили. Виал Комфорт ви предлага профили с ширина 70 мм. Това са системите Премиум и Премиум +.

Качествата на системата Премиум

Това е 5-камерна система с пирина 70 мм. Стъклопакетът, който може да се монтира, може да достига до 36 мм дебелина – това дава възможност и за тройни стъклопакети. Това дава възможност за монтиране и на троен стъклопакет, ако за някои помещения в училището или детската градина се изисква особено добра изолация.

Системата Премиум ви предлага редица предимства: отлично уплътняване за топлоизолация и шумоизолация, както и отлична здравина – основните качества, необходими за дограма за учебни заведения. Профилите Премиум са с коефициент на изолация 1,3 W/m2K. Дори и с еднокамерни стъклопакети изолацията ще бъде постигната.

 

 

Качествата на системата Премиум +

Тази PVC система на PROFILINK също е 5-камерна и с ширина 70 мм. Виал Комфорт ви предлага и 6-камерен вариант с ширина 80 мм. Освен отлична топлоизолация и шумоизолация, както и здравина, тя се характеризира с изнесено крило, което допълнително защитава от проникване на вода. Коефициентът на изолация на Премиум + е 1,3 W/m2K.

Допълнителен обков за отделни помещения

Ако е необходимо постигане на най-висока сигурност, на системите Премиум и Премиум _ може да се монтира обков със степен WK2 и WK3.

Share Button