Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » PVC дограма » Имате конденз при PVC дограмата? Прочетете това!
конденз при PVC дограмата

Имате конденз при PVC дограмата? Прочетете това!

Когато ви поставят PVC дограма и се появи конденз, образува се мухъл, трябва да знаете какви са причините и как да се справите с проблема.

 

Кога възникват условия за конденз

Кондензът се образува когато влажният въздух се допре до студена повърхност. Влагата в стаята се отделя и при готвене, и от хората, които пребивават в нея, и от цветята, както и от други източници.

Друго благоприятно условия за конденз е изпаряването на влагата в нова сграда – това е влагата, която се намира в самите строителни материали. Това изпаряване продължава за около година.

 

конденз по прозорците

 

Как можете да се справите с конденза

За да предотвратите конденза, трябва на първо място редовно да проветрявате. PVC дограмата изолира добре и не дава възможност за проникване на въздух или „проветряване“ през пролуки.

Освен проветряването можете да вземете следните мерки:

  • да поставите външна топлоизолация – комбинирайте с боядисване отвътре с термокерамична боя
  • да боядисате отвътре външните стени с термокерамична боя – тя повишава изолацията
  • да смените стъклопакетите с такива с нискоемисийно стъкло

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за стъклопакет с нискоемисийно стъкло

 

Ролята на редовното проветряване за намаляване на влагата в стаята

Ако всеки ден проветрявате по няколко пъти стаята за кратко, за около 5 минути, това ще помогне за намаляване на влажността на въздуха.

Избягвайте да сушите дрехи вътре в стаята, защото това ще доведе до акумулиране на влага.

В кухнята абсорбаторът ще поеме влагата и няма да даде възможност за натрупването й.

За справяне с конденза в банята не е ефективно проветряването чрез отваряне на вратата на банята след къпане. Използвайте вентилатор, монтиран на вентилационната шахта.

Цветята допринасят за отделянето на влага. Ако в дадена стая имате цветя и се наблюдава конденз, преместете ги на друго място, например на балкона.

 

Нискоемисийните стъклопакети

Стъклопакетите с нискоемисийно, или К стъкло, които предлага Виал Комфорт, са решение, което не трябва да отлагате, когато имате конденз в стаята.

Нискоемисийното стъкло е с нисък коефициент на топлопреминаване. Поради това то остава по-топло и се избягва конденз. Нискоемисийното стъкло се монтира от вътрешната страна на стъклопакета, а метализираният слой, който допринася за ниските емисии, се монтира също от вътрешната страна, за да се избегне надраскването на слоя

 

Как действа нискоемисийното стъкло

През различните сезони това стъкло действа по различен начин. През зимата изолира от външния студ, а през лятото задържа прохладата в стаята. Тези свойства се дължат на метализирания слой с нисък коефициент на топлопропускане. Слоят пропуска слънчевата светлина, но не дава възможност на топлината да премине през стъклопакета.

 

Стъклопакети с нискоемисийно стъкло от Виал Комфорт

Ако стаята ви е с източно или със северно изложение, Виал Комфорт ви препоръчва стъклопакет от бяло и К (нискоемисийно) стъкло. Стъклопакетът е с дебелина 24 мм, а бялото и К стъклото са с дебелина по 4 мм. Коефициентът на топлопроводимост на този стъклопакет е 1,1 W/m2K. Той е и шумоизолиращ, с индекс на шумоизолация 31 dB. Светлопропускливостта на стъклопакета е 79%, а пропускливостта на UV лъчи е 34%.

По-ефективно решение, подходящо за стаи с южно или западно изложение, е стъклопакетът с високоенергийно, бяло и К стъкло, с дебелина от по 4 мм и обща ширина на стъклопакета 40 мм. Този стъклопакет е с по-добра шумоизолация, тъй като е троен. Коефициентът му на топлопроводимост е 0,6 W/m2K, светлопропускливостта е 60%, а пропускането на UV лъчи е 15%.

Share Button