Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Защо обковът е важен за дограмата
немски обков Siegenia

Защо обковът е важен за дограмата

Предназначение на обкова

Обковът се състои от съвкупност от механизми и други елементи, които закрепват крилото на вратата или прозореца за рамката. Това е основното му предназначение. При качественото му поставяне той осигурява стабилност на крилото и лесно отваряне, затваряне и заключване.

Но обковът има още редица предимства, които добавят към качествата на съвременната дограма. Виал Комфорт ви предлага дограма с немски обков Siegenia, който не само гарантира стабилността на дограмата, която поръчвате. Този обков ви предлага и всички други предимства, посочени по-долу.

Противовзломен обков

Устойчивост на натоварване по време на използването на крилото на вратата или прозореца

Обковът е система, която понася натоварването при всяко отваряне и затваряне на крилото. Той е достатъчно стабилен, за да понася натоварването през периода на експлоатация на крилото. А при съвременната дограма този период е доста дълъг, около няколко десетилетия.

Устойчивостта включва и устойчивост на атмосферните влияния. При неблагоприятно време, изключителен студ през зимата или изключителна горещина през лятото, той запазва своите качества за осигуряване на надеждно затваряне и изолиране на помещението от външната среда.

Устойчивостта на обкова е необходима и поради факта, че той понася тежестта на отворяемите елементи.

Разбира се, за да запази обковът тези свои качества, той трябва всеки път да се затваря правилно, като крилото се притиска плътно към рамката.

Обковът и уплътненията – съвкупност за качествена топло-, шумо- и хидроизолация

Обковът осигурява добро затваряне и топло-, шумо- и хидроизолация заедно с уплътненията. Уплътненията трябва да са с добро качество, за да изолират добре външния студ, топлина и шум. Така нито ниските зимни температури, нито летните горещини, нито проливните дъждове могат да проникнат в стаята, която има качествена дограма с качествен, правилно поставен обков.

Качеството на обкова – основен фактор за устойчивостта

Качеството на обкова осигурява както устойчивост, така и функционалност на крилата на дограмата. Виал Комфорт разчита на качеството на немския обков Siegenia.

Обковът Siegenia  – гаранция за защита на жилището от взлом

Немският обков Siegenia, който Виал Комфорт използва в дограмата, гарантира и защита от взлом, с обков с отваряне тип Фолксваген и със специалния си противовзломен обков.

Обков с отваряне тип Фолксваген

При този обков отварянето е чрез издърпване, а след това плъзгане по релса. Освен лекотата на отваряне, този обков гарантира и защита от взлом. Самият обков включва гъбовидни пъпки, които пречат на отварянето на дограмата отвън.

Противовзломен обков

При противовзломния обков на фирмата Siegenia освен пъпките, които осигуряват допълнителна преграда срещу отваряне отвън, е включен и хоризонтален насрещник за падащо крило.

Качествата на обкова се запазват с правилно поддържане

За да запазите качествата на обкова, е необходимо да полагате минимални грижи, които ще запазят функционалността му. Грижите се състоят в смазване на езика при бравата на вратата и на подвижните части при прозорците. Смазващите продукти намаляват износването и запазват обкова.

 

 

Share Button