Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Какъв стъклопакет да изберем за дограмата
Стъклопакет в дограмата

Какъв стъклопакет да изберем за дограмата

Стъклопакетът в дограмата осигурява няколко вида защита на помещението. Той дава възможност за топлоизолация и шумоизолация. Освен това той може да служи и за защита от слънчевата радиация.

Виал Комфорт предлага различни видове стъкла в комбинации от стъклопакети. Изборът на даден стъклопакет зависи от целите, които си поставяте за помещението, в което ще бъде поставена дограмата с него.

Всеки пакет има добри изолационни свойства

Тъй като във всеки стъклопакет между стъклата има пространство, запълнено с аргон, всяка комбинация от стъкла осигурява икономия на енергия.

Най-евтиният вариант – стъклопакет с две обикновени стъкла

Този вариант е подходящ за вътрешна дограма, например за стая зад остъклен балкон. Той е евтин и тъй като дограмата не е външна, няма да е необходимо вътрешната дограма да е с високи изолиращи свойства.

Ако искате да постигнете висока шумоизолация

Добра изолация от външните шумове се постига с комбинация от стъкла, които имат различна дебелина. По-голямата разлика в дебелината между стъклата осигурява по-висока шумоизолация. Това се постига поради разликата в звуковите трептения при стъклата с различна дебелина.

За по-висока топлоизолация

Ако искате да постигнете оптимална топлоизолация, Виал Комфорт препоръчва да изберете стъклопакет, при който разстоянието между стъклата е 16 мм. Това е най-подходящото разстояние за оптималност на топлоизолацията.

 

Избор на стъклопакет

Ако избирате стъклопакет за фасада

Стъклопакетите с отражателни стъкла са подходящи за фасадни прозорци, тъй като тези стъкла имат химически слой от едната страна, с който отразяват светлината до 30% и повече.

Стъклопакет, който ще осигури най-добра топлоизолация

Най-добра изолация ще постигнете със стъклопакетите, в които са включени високоенергийни стъкла. Тези стъкла са по-скъпи и повишават цената на целия стъклопакет, но икономиите на енергия, които ще постигнете, си струват разходите.

Ако избирате стъклопакет за витрина

Витрините са с големи размери. Стъклопакетите за тях, които се подготвят на топло, са изложени на ниски температури и въздухът в тях се свива. Затова за витрини е подходящ изборът на стъклопакет с по-дебели стъкла. Друго решение, ако не искате да поръчате такъв стъклопакет, е поръчка на допълнителен вертикален делител, наричан кемпфер. Той увеличава стабилността на дограмата с големи стъкла.

Изборът на стъклопакета трябва да става и според изложението на стаите

  • Ако стаите ви са с източно и северно изложение, изберете стъклопакет с бяло и нискоемисионно стъкло. Нискоемисионното стъкло ще пропуска топлинните лъчи само навътре и ще осигурява висока изолация. Още едно решение, препоръчвано от Виал Комфорт, е троен стъклопакет с Ка стъкло, бяло и още едно Ка стъкло, с газ аргон между тях.
  • За стаи с южно и западно изложение Виал Комфорт препоръчва стъклопакет с прозрачно стъкло и високоенергийно стъкло. Високоенергийното стъкло ще отразява топлината, когато навън е по-топло, а когато навън е студено, ще задържа топлината в стаята.
  • За стаи с източно, южно и западно изложение Виал Комфорт препоръчва троен стъклопакет с високоенергийно, бяло и Ка стъкло, с газ аргон между стъклата. Те осигуряват отлична изолация.
Share Button