Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Стъклопакети характеристики » Стъклопакетът и значението на коефициента на топлопроводимост
Стъклопакет с бяло и К стъкло

Стъклопакетът и значението на коефициента на топлопроводимост

При избора на стъклопакет от Виал Комфорт сред показателите ще забележите коефициента на проводимост. Той е важен за избора, тъй като от него зависи каква икономия ще постигнете с избрания продукт.

 

Какво представлява топлопроводимостта

Това е процес, при който топлината се предава от една среда, с по-висока температура, на друга, с по-ниска температура. С този коефициент може да прецените топлозащитните свойства на строителните конструкции и на дограмата.

 

Коефициентът на топлопроводимост на стъклопакетите

С този коефициент ще прецените доколко са ефективни топлоизолиращите му свойства. В описанието на стъклопакетите от Виал Комфорт ще забележите обозначението W/m2K след стойността на коефициента. Това е начинът, по който се измерва: количеството топлина във ватове, преминаващо през един квадратен метър конструкция, при разлика в температурите измервана по скалата на Келвин.

Малката стойност на коефициента означава малко топлопредаване. Следователно в такива случаи при преминаване през конструкцията, т.е. стъклопакета, загубата на светлина е незначителна. Но същевременно топлоизолационните свойства на такъв стъклопакет са достатъчно добри.

Най-ниската топлопроводимост се постига при въздуха. Следователно когато в дадена конструкция има въздушни камери, топлопроводимостта намалява. При използване на повече въздушни камери, както е в стъклопакетите, тя намалява повече.

 

Стъклопакет с бяло и енерджи стъкло

 

Тенденциите при стъклопакетите

Понастоящем стъклопакетите заемат основната част от конструкцията на дограмата: над 70%. Но с усъвършенстването през годините загубата на топлина при тях е вече сведена до минимум.

Това се постига с новите видове стъкла, които имат селективни, т.е. избирателни свойства. Те са К стъклото и енерджи стъклото, които Виал Комфорт предлага в свои стъклопакети.

К стъклото е с много добри свойства за ниско топлопредаване, но недостатъкът му е,че през лятото се получава парников ефект.

Енерджи стъклото предлага ниско топлопредаване и селективно пропускане на слънчевата топлина, поради което осигурява комфорт през цялата година и се нарича още стъкло „четири сезона“. Топлоизолационните свойства на енерджи стъклото са около 1,5 пъти по-добри от тези на К стъклото.

Все повече се увеличава търсенето на стъклопакети с нисък коефициент на топлопроводимост. В Западна Европа те представляват до 95% от общия обем поръчана дограма, а в Русия делът им е около 45%.

 

Коефициент на топлопроводимост на стъклопакетите на Виал Комфорт

Освен обикновения стъклопакет с две бели стъкла, който обикновено се поръчва за вътрешни помещения и има коефициент на топлопроводимост 2,6 W/m2K и шумоизолация 31 dB, Виал Комфорт предлага и комбинации на бяло с К и енерджи стъкло.

 

Стъклопакет с бяло и К стъкло

Поръчайте го за стаи с източно и западно изложение. Коефициентът на топлопроводимост е 1,1 W/m2K, а индексът на шумоизолация е 31 dB.

 

Стъклопакет с бяло и енерджи стъкло

Виал Комфорт препоръчва този стъклопакет за всякакви помещения. Коефициентът му на топлопроводимост е още по-нисък – 1,0 W/m2K, а индексът на шумоизолация е същият – 31 dB.

 

Стъклопакет с енерджи, бяло и К стъкло

Това е най-добрият избор по отношение на топлоизолационни и шумоизолационни показатели. Коефициентът на топлопроводимост е най-нисък – 0,6 W/m2K, а индексът на шумоизолация е 35 dB

 

Стъклопакет с К, бяло и още едно К стъкло

При този вариант също ще постигнете най-ниския коефициент на топлопроводимост с продуктите на Виал Комфорт – 0,6 W/m2K, а индексът на шумоизолация е 35 dB.

 

Share Button