Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Стъклопакети характеристики » По какво се отличават енергоспестяващите стъклопакети от обикновените
Стъклопакети с К стъкло

По какво се отличават енергоспестяващите стъклопакети от обикновените

Енергоспестяващите стъклопакети имат предимството, че допринасят за пестене на енергия. Това се постига с икономия на топлина. Виал Комфорт ви предлага решения, в които комбинира обикновеното с К стъкло или с енерджи стъкло.

 

Стъклопакети с К стъкло

Така популярното К стъкло е част от стъклопакетите, предлагани от Виал Комфорт. Това е стъкло с тънък слой метален окис от едната страна, с който топлоизолацията се повишава много – тя се удвоява при стъклопакет с обикновено и К стъкло в сравнение със стъклопакет с две обикновени стъкла. Но когато избирате такъв стъклопакет, трябва да имате предвид, че когато той се намира на фасада и е изложен на пряка слънчева светлина, това не е практично решение за лятото – получава се парников ефект.

Виал Комфорт предлага стъклопакет с К, бяло и още едно К стъкло, главно за стаи с източно и северно изложение.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма с енерджи стъкло

 

Стъклопакети с енерджи стъкло

Новият вариант на енергоспестяващо стъкло е така нареченото енерджи стъкло, познато и като стъкло „четири сезона“. То също е покрито с метален слой от едната страна. Но предимството му пред К стъклото са по-добрите му показатели и през лятото. Непропускането на топлина е еднакво добро и в двете посоки, което го прави подходящо за осигуряване на оптимални температури през цялата година.

Виал Комфорт предлага стъклопакети 24 мм с енерджи и бяло стъкло – за стаи с южно и западно изложение, както и енерджи, бяло и К стъкло – също за южно и западно, както и за източно изложение. При втория вид се постига най-добра топлоизолация.

Стъклопакети с енерджи стъкло

Метализираният слой, който осигурява топлоизолация

Метализираният слой от едната страна на стъклото съдържа титанов и сребърен окиси, както и хром, никел, злато. Гаранцията за топлоотразяващи качества е за 15 години.

 

Енергоспестяващите стъклопакети – икономия не само на енергия, но и на средства

Енергоспестяващите стъклопакети са ефективни не само по икономия на енергия. Те са и по-икономични варианти по отношение на цената. Стъклопакетите с едно енергоспестяващо и едно обикновено стъкло са с едно стъкло по-малко от двукамерните, при които са включени три стъкла.

 

Други предимства на енергоспестяващите стъклопакети

Те са с по-малко тегло и благодарение на това с по-дълъг срок на годност – той се увеличава с до 30%.

Поради добрата им топлоизолация те не дават възможност да се образува конденз.

Заедно с оптималната топлоизолация, за по-здравословна среда в дома, енергоспестяващите стъклопакети намаляват и проникването на инфрачервените и ултравиолетовите лъчи – допълнително предимство за здравето.

По отношение на икономията на енергия с тях ще постигнете 25% по-високо пестене на топлина.

Не на последно място, в стаи с такива стъклопакети няма опасност да се получи изгаряне на повърхности на обекти в стаите. Няма да се безпокоите, че стените, картините по тях, килимът ще изгубят ярките си цветове поради редовно огряване от слънцето.

 

 

Как да проверим дали стъклопакетът съдържа енергоспестяващо стъкло

Когато искаме да проверим, дали даден стъклопакет е наистина от енергоспестяващ тип, можем да използваме много прост тест с подръчни материали – кибритена клечка или запалка. Ако при едно от отраженията на пламъка има червеникъв оттенък, това е енергоспестяващ пакет.

Share Button