Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Стъклопакети характеристики » Какво трябва да знаете при смяна на стъклопакета на дограмата
смяна на дограма

Какво трябва да знаете при смяна на стъклопакета на дограмата

При избора на дограма важен елемент е изборът на стъклопакет. Тъй като дограмата ще ви служи дълго време, важно е да знаете как да изберете правилния стъклопакет според вашите нужди. Във Виал Комфорт ще ви предложат съвети, за да направите най-правилния избор, след като се отчетат и изложението на стаите, особеностите на района, теглото на стъклопакета и др.

 

Броят на камерите не е единственият фактор, който трябва да имате предвид

Смята се, че колкото повече камери има във стъклопакета, толкова по-добре ще изолира дограмата. Броят на камерите наистина е важен, но изолиращите свойства на дограмата се дължат и на други фактори, които трябва да отчетете.

Най-често се поставят еднокамерни и двукамерни стъклопакети. Както единият, така и другият вид имат своите особености.

 

Можете ли след инсталиране на еднокамерен стъклопакет след време да го смените с двукамерен

Когато поръчват дограма с еднокамерни стъклопакети, обикновено клиентите правят това от финансови съображения. След време, при по-добра финансова възможност, започват да обмислят смяна с двукамерен. Понякога, при некачествени стъкла, може да се получи изпотяване, пукнатини. Тогава клиентите също обмислят не просто смяна, а смяна със стъклопакет с повече камери.

Това е възможно и не означава непременно големи разходи за смяна на цялата дограма. Стъклопакетите също могат да се сменят. Виал Комфорт може да смени един вид стъклопакети с други. Конструкцията на профилите дава възможност за такива смени, но трябва да се вземат предвид и други фактори.

 

смяна на стъклопакет

 

Фактори, които влияят при смяната на стъклопакета

  • Монтажната дълбочина на профила
  • Теглото на стъклопакета
  • Здравината на профила
  • Механизмът

 

Монтажната дълбочина на профила е най-важният фактор

Това е общата максимално допустима дебелина на стъклопакета, който може да се постави. Потърсете данните за тази дебелина в техническите характеристики за профила.

 

Ще се получи ли голяма разлика след смяната на еднокамерния стъклопакет с двукамерен

Особено ако еднокамерният стъклопакет се замени с двукамерен със същата дебелина, това ще стане безпроблемно. Но няма да се получи осезаем ефект. Например за дебелина на стъклопакета 24 мм коефициентите на съпротивление на топлопроводимост за едно- и двукамерен вариант ще бъдат съответно 0,32 и 0,42, а коефициентите на звукоизолация – 24 и 27.

Затова Виал Комфорт препоръчва при такава смяна да се избере енергоспестяващ стъклопакет, който да е с по-голяма дебелина, или стъклопакет от стъкла с различна дебелина.

 

Лесна и евтина ли е смяната със стъклопакет с по-голяма дебелина

Ако изберете по-голяма дебелина, ще трябва да се сменят детайлите, задържащи стъклопакета в профила. Поради увеличената дебелина трябва да се поставят по-тесни детайли. А това ще добави към цената на смяната.

Теглото на двукамерния стъклопакет също е от значение. Дори при еднаква дебелина двукамерният вариант е около един и половина пъти по-тежък. Ако дебелината на новия двукамерен вариант е по-голяма, теглото ще се увеличи още. А не всеки профил може да издържи това.

Посъветвайте се с Виал Комфорт и ще ви предложим оптимален вариант от нашите продукти.

 

Двукамерни стъклопакети от Виал Комфорт

  • високоенергийно, бяло и К стъкло – 40 мм – за източно, западно и южно изложение
  • К, бяло и К стъкло – 40 мм – за източно и северно изложение
Share Button