Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Сравнение на най-често използваните стъклопакети
сравнение на стъклопакети

Сравнение на най-често използваните стъклопакети

Качествата на дограмата зависят в голяма степен от използваните стъклопакети. Една от предпоставките за топлоизолация, която предлагат стъклопакетите е запълването на пространството между отделните стъкла с инертни газове. Освен това най-често използваните стъклопакети, предлагани от Виал Комфорт, предлагат различни предимства. Ето съветите от нашите специалисти според целта и според изложението на стаята, която ще се остъклява.

 

Когато ще остъклявате стая с малки температурни разлики

Такива са вътрешните помещения. За тази цел е подходящ един от най-често търсените стъклопакети от Виал Комфорт – стъклопакет с две бели стъкла.

 

Когато ви е необходим стъклопакет с добри топлоизолационни качества

Топлоизолационните свойства на стъклопакета зависят от разстоянието между стъклата. С двоен стъклопакет, със стъкла с дебелина 4 мм, се получава обща ширина 24 мм. За оптимална топлоизолация е необходимо ширината да е най-малко 24 мм. При тройните стъклопакети, също с дебелина на стъклата 4 мм, се получава обща ширина 40 мм.

 

Допълнително можете да постигнете по-голяма топлоизолация с цветни стъкла – при тях топлопроускливостта намалява с около 10% благодарение на цвета.

 

Когато целта е да се ограничат загубите на топлина през студения сезон

За по-добро ограничаване на топлинните загуби през студения сезон е подходящ стъклопакет с К стъкло. То е покрито със слой от сребърна промазка, която дава възможност да се пропуска слънчевата светлина, а топлината да се отразява обратно в стаята. Така загубите на топлина намаляват значително. Поставянето на К стъклото е вътрешно за стъклопакета. Повърхността със сребърна промазка също трябва да е от вътрешната страна. Но стъклопакетът с К стъкло не е подходящ за топли стаи.

Виал Комфорт ви препоръчва стъклопакет с бяло и К стъкло. С него ще постигнете добра топлоизолация, когато остъклявате стаи с източно или северно изложение, и по стъклата няма да се образува конденз.

 

Стъклопакети с високоенергийно стъкло

Това стъкло се нарича също стъкло „четири сезона“. То е с метализиран слой от едната страна, както К стъклото, но е с по-добри качества. Това стъкло отразява голямо количество топлина, когато навън е топло. А когато се стъмни или е студено, действа като К стъкло.

 

Виал Комфорт препоръчва стъклопакет с високоенергийно и бяло стъкло, като високоенергийното се монтира от вътрешната страна. Този стъклопакет е особено подходящ за стаи със западно и южно изложение.

 

Когато е необходимо да се постави дограма за фасади със светлоотразяващи качества

Отразяването се постига с отражателни стъкла. При тях отразяването се постига със светлоотражателен слой, нанесен от едната страна на стъклото.

 

Когато е необходима добра звукоизолация

Разликата в дебелината на стъклата допринася за добра звукоизолация. С по-голяма разлика в дебелината се постига по-добра звукоизолация. Това се дължи на разликата при звуковите трептения на стъклата с различна дебелина.

Виал Конфорт препоръчва стъклопакет от К стъкло, бяло и още едно К стъкло. Трите стъкла осигуряват висока шумоизолация, в допълнение към топлоизолацията. Препоръчваме ви да го изберете за стаи с източно и северно изложение.

Още едно решение за топлоизолация заедно с висока шумоизолация е стъклопакетът с високоенергийно, бяло и К стъкло, което е подходящо за стаи с източно, западно и южно изложение.

Share Button