Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Прозорец на северна стена – каква дограма и стъклопакет да изберем
Прозорец на северна стена

Прозорец на северна стена – каква дограма и стъклопакет да изберем

Северната стена на жилището е най-малко получаващата топлина отвън. Стаите със северно изложение са по-студени от другите стаи в жилището. С подходяща дограма и стъклопакет от Виал Комфорт ще постигнете оптимална изолация, за да осигурите уют и оптимална температура вътре.

Изолацията на дома, отвън и отвътре, не е достатъчна, за да постигнете комфорта в северната стая. Доверете се на Виал Комфорт за дограмата, която ще осигури приятна температура въпреки студената северна стена.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма на северна стая

 

Проблемите, които възникват при северната стена

Чест проблем при северната страна е появата на влага. Това е неприятно, но за да предотвратите появата на влага и евентуалното образуване и на мухъл, трябва да направите избор на дограма, която няма да пречи за обмена на въздуха – основната причина за конденза.

 

Защо PVC дограмата не е подходяща за прозорец за северна стена

PVC дограмата изолира ефективно стаята и не дава възможност за обмен на въздух. Така се получава задържане на въздуха и като следствие от контакта със студената северна стена се появява конденз. Топлият въздух не може да се замени от студен въздух, а влизайки в контакт със студената стена от северната страна, влагата в него кондензира. За да осигурите циркулация на въздуха и така да избегнете конденз, трябва да проветрявате често.

Ако смятате, че с използването на климатик ще решите проблема, грешите. Климатикът затопля само въздуха в стаята. Северната стена ще остане студена, а с нея ще останат и условията за конденз.

При избора на дограма за северната стая трябва да имате предвид и това, че PVC дограмата старее сравнително бързо.

дограма и стъклопакет

Алуминиева дограма за стая със северна стена

Алуминиевата дограма, предлагана от Виал Комфорт, е подходящото решение за стаята, която е със северна стена. Алуминият е материал, който е устойчив и здрав и не корозира при наличие на влага. Освен това алуминият дава възможност за изработване на дограма със сложни решения, което може да се наложи, за да се изработи подходяща дограма за северна стая. Това е особено важно, за да

Още едно качество на алуминия, което го прави подходящ за дограма за северни стаи, е добрата проводимост.

Заедно с подходящия стъклопакет алуминиевата дограма от Виал Комфорт ще ви осигури оптималното решение за стаята със северна стена.

 

Стъклопакетът за дограмата за северната стена

Виал Комфорт ви предлага и подходящите стъклопакети за осигуряване на добра изолация и оптимална температура в стаята със северна стена. Те включват бяло и К стъкло.

К стъклото е обикновено стъкло с тънък слой от метални частици от едната страна. Добрите изолационни свойства на този вид стъкло се дължат именно на този метален слой.

Но К стъклото има още едно предимство, което го прави подходящо за стъклопакети за северни стаи. Освен задържането на топлината вътре в стаята то дава възможност за увеличаване на температурата по външното стъкло на стъклопакета. Така се намалява възможността за образуване на конденз.

Стъклопакетът от бяло и К стъкло може да ви помогне за намаляване на разходите за отопление наполовина.

 

 

Share Button