Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Приложения на еднокамерни и двукамерни стъклопакети
двукамерен стъклопакет

Приложения на еднокамерни и двукамерни стъклопакети

Видове еднокамерен и двукамерен стъклопакет от Виал Комфорт

 

 

Еднокамерните стъклопакети са със следните комбинации:

 

  • бяло с бяло стъкло, с газ аргон между тях
  • бяло с К стъкло, с газ аргон между тях
  • високоенергийно с бяло, с газ аргон между тях

При двукамерните стъклопакети на Виал Комфорт комбинациите са:

  • високоенергийно, бяло и К стъкло, с газ аргон между тях
  • К, бяло и К стъкло, с газ аргон между тях

 

Еднокамерни стъклопакети

 

От какво зависи енергоспестяването на пакета

Повече стъкла осигуряват по-добро енергоспестяване. Затова по принцип предимство има двойният стъклопакет, като по-енергоспестяващ. Но той е с по-висока цена.

 

Виал Комфорт предлага еднокамерни стъклопакети с комбинации от различни видове стъкла. С тези комбинации се постига много добро енергоспестяване; тук предимство е по-евтиното решение.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за нова дограма

 

Значението на вида на стъклата

Стъклата заемат по-голямата площ на прозореца, затова свойствата им определят ефективността на стъклопакета, топлоизолацията и шумоизолацията. Освен вида на стъклото от значение е и дебелината му.

 

Нискоемисийното стъкло за много добри качества на еднокамерния стъклопакет

Нискоемисийното стъкло е бяло флоатно стъкло, върху което е нанесен тънък слой от метален окис. Това стъкло се нарича още и К стъкло.

Виал Комфорт предлага еднокамерни стъклопакети с бяло и нискоемисийно стъкло. При тази комбинация изолационните свойства на еднокамерния стъклопакет се увеличават почти двойно в сравнение с еднокамерен стъклопакет с две бели флоатни стъкла.

 

Шумоизолация с еднокамерен и двукамерен стъклопакет

Шумоизолацията е един от критериите при избора на стъклопакет за клиентите на Виал Комфорт. Тя се постига с комбинирането на стъкла с различна дебелина, тъй като шумът преминава лесно през стъкла с еднаква дебелина.

Виал Комфорт предлага еднокамерни и двукамерни стъклопакети с добра шумоизолация.

Звукоизолацията, която се постига при еднокамерните стъклопакети, е 31 децибела, а при двукамерните е 35 децибела.

Двукамерните стъклопакети осигуряват по-добра шумоизолация, а комбинацията К, бяло и К стъкло е подходяща за стаи със северно изложение.

 

Конденз при стъклопакетите

Двукамерният стъклопакет има предимството, че е по-устойчив на конденз, при минус 19 градуса. В това отношение еднокамерният е по-малко ефективен, тъй като при температури до минус 7 градуса може да се появи конденз.

Но тройните стъклопакети са по-скъпи.

 

Решения за различни видове приложения със стъклопакети от Виал Комфорт

  • За вътрешни помещения – достатъчен е еднокамерен стъклопакет с две бели стъкла. Тук не се изискват особено големи изолационни свойства, така че недостатъкът, по-малки изолационни свойства, няма голямо значение.
  • За стаи с южно и западно изложение – предлагаме ви еднокамерен стъклопакет с високоенергийно и бяло стъкло. Високоенергийното стъкло отразява топлината в горещото време, а в студено време действа като К стъкло. По-високата цена ще се компенсира от енергоспестяването, което този стъклопакет ще осигури.
  • Още един подходящ стъклопакет за южно и западно изложение е двукамерният с високоенергийно, бяло и К стъкло. То предлага още по-добра изолация, така че за по-високата цена ще получите по-добра защита от топлина и шум.
  • За стаи с източно и северно изложение, където светлопропускливостта е особено важна, Виал Комфорт предлага двукамерен стъклопакет с комбинация К, бяло и К стъкло. Този стъклопакет се отличава и с добра пропускливост на UV лъчи – 20%.

 

Share Button