Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Предимствата на алуминиева дограма Alumil

Предимствата на алуминиева дограма Alumil

Фирма Alumil S.A. е най-големият производител в Гърция на алуминиеви профилни системи. Тя е позната и на европейския пазар, тъй като е една от най-големите фирми в тази област на европейско ниво. В България принос за популярността й има Виал Комфорт, която предлага продуктите й на българските потребители, които се ориентират към алуминиева дограма.

Фирма Alumil S.A

Мащабно производство на екструдирани алуминиеви продукти

Като водеща фирма в европейски мащаб, Alumil използва съвременни производствени технологии за получаване на екструдирани крайни продукти от алуминий. Екструдерното оборудване на фирмата е с капацитет от 1350 до 4000 тона. Годишното производство на Alumil е повече от 73 000 тона. За осигуряване на достатъчно продукция за нарастващото търсене на профили Alumil освен петте завода на фирмата в Гърция са изградени още един завод в България и един в Румъния. Предстои ново разширяване на производствените мощности с няколко нови заводи.

 

Оборудването, използвано от фирма Alumil

 • Фирмата разполага с автоматизирана леярна, а се очаква скоро да завърши построяването на още две леярни.
 • Линиите за прахово боядисване са седем. Една от тези линии е вертикална и има капацитет 58 000 тона.
 • Част от производствените помещения на Alumil е цех за леене под налягане
 • Част от оборудването са и двете линии, по които се нанася специално покритие, имитиращо дърво.
алуминиева дограма Alumil

Снимка: http://www.alumil.com

Процесът на проектиране на алуминиеви системи

Проектантският отдел на фирма Alumil обхваща редица специалисти, които извършват проектирането и изпитването на новите системи.

 

Сертифициране на нови алуминиеви системи

Като гаранция за качеството на продуктите се извършва тяхното сертифициране от институти с международен авторитет. Сертифицирането удостоверява, че продуктите на Alumil съответстват на изискванията на Европейския съюз не само по отношение на качеството, но и по отношение на топлоизолацията, хидроизолацията и звукоизолацията. Ето сертификатите, които изтъкват качествата на алуминиевите системи на Alumil:

 • Сертифициране за устойчивост на въздействието на статични и климатични фактори, от IFT ROSENHEIM – Германия
 • Сертифициране за качество на праховото боядисване на профилите съгласно системата QUALICOAT
 • Сертифициране за качество съгласно системата за качествен контрол ISO9001.
 • Сертифициране за екологичност на мениджмънта и производството съгласно ISO14001.

 

Още една гаранция за качествата на продуктите на Alumil

Още една гаранция за качествата на алуминиевите профили на фирмата е търсенето им за използване в редица отрасли на машиностроенето, като автомобилостроене, корабостроене и самолетостроене, а също и в приборостроенето.

 

Предимствата на продуктите на Alumil по алуминиеви системи

Виал Комфорт предлага следните системи алуминиеви профили Alumil:

 • M 9400: подходяща както за прозорци, така и за врати. Дава възможност за отваряне в две равнини. Допълнителни предимства са уплътняването с 3EPDM уплътнители и възможността за монтиране на стъклопакет с дебелина 10-32 мм.
 • M 9000: система, подходяща за плъзгащи се конструкции, вътрешни прегради и малки отвори. Допълнителни предимства са уплътнението и термоизолацията, както и възможността за поставяне на стъклопакет с дебелина до 20 мм.
 • M 9200: система за плъзгащи се конструкции, средни и големи отвори. Плъзгането е плавно и безшумно, по неръждаема стоманена релса. Можете да поръчате монтиране на стъклопакет с дебелина 16-20 мм.

 

Share Button