Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Остъкляване на зимни градини и веранди

Остъкляване на зимни градини и веранди

В наши дни зимната градина е лесна за създаване, не само на голяма площ, но и като пристройка към дома, която може да използва стената за опора. Особено ефектна е зимната градина, която използва вътрешен или външен ъгъл на сградата.

Зимната градина на покрива е решението за къщи с плосък покрив. Остъклените стени и покривната част ще осигуряват панорамни гледки.

Верандата е още един подходящ кът за зимната градина, която ще се превърне в любимо място през студения сезон.

Остъкляването с подходяща дограма ще пази вашия зелен кът от студа.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за остъкляване на зимна градина или веранда

 

Зимната градина е лесен за осъществяване проект

Обърнете се към Виал Комфорт за проект на зимна градина за вашата веранда или дом и ще ви предложим цялостно обслужване, с избор на дограма и монтаж. Съвременната PVC дограма дава възможност за лесно осъществяване на вашите планове за зелен кът, привлекателе през всички сезони, включително през зимата. Дори ако предпочитате по-сложни геометрични форми, с PVC дограма от Виал Комфорт осъщствяването на вашия проект ще бъде лесна задача.

 

Дограма с плъзгащо се отваряне за зимни градини и веранди

Виал Комфорт ви предлага дограма за зимни градини и веранди, която е с плъзгащо се отваряне, за да може градинският ви кът да се отваря при топло време. С релсите в горната и долната част всяка част от PVC дограмата за градинския ви кът ще може да се плъзга в двете посоки, за лесно отваряне и затваряне.

 

Остъкляване на веранда

 

Особености на стъклопакетите според местоположението на градинския ви кът

Когато планирате поръчка на дограма от Виал Комфорт за градински кът – зимна градина до дома, на покрива, или на верандата, е важно да изберете подходящ стъклопакет за стените и за покривната част. Стъклопакетът за покривната част на градинския ви кът трябва да е със закалено стъкло. Освен това дебелината на това стъкло трябва да е най-малко 6 мм. Вътрешното стъкло на покривната част също трябва да е закалено. Така през зимния сезон, когато върху тази част се натрупа сняг, тя ще може да издържи натоварването.

Стъклопакетите за стените на зимната ви градина трябва да защитават растенията в нея от прекомерно силна слънчева светлина, а през студения сезон да допускат оскъдната топлина. Затова Виал Комфорт препоръчва инсталирането на стъклопакети с eнерджи стъкло, което притежава такива свойства.

 

Ако планирате да отоплявате зимната си градина или веранда през зимата

Ако живеете в район, в който зимата е с по-ниски температури, вероятно планирате да отоплявате зимната си градина или веранда през студеното време. Тогава се обърнете към Виал Комфорт за енергоспестяващи стъклопакети. С тях ще можете да запазите топлината вътре в привлекателния кът до над 70% повече в сравнение с остъкляването с обикновен стъклопакет.

 

Стъклопакети от Виал Комфорт за зимни градини и веранди

Комбинацията от високоенергийно и бяло стъкло, и двете с дебелина 4 мм, е подходящ вариант за вашите цели. Високоенергийното стъкло се монтира от външната страна. При топло и слънчево време то ще отразява слънчевата топлина благодарение на покритието от благородни метали. В лошо и студено време то ще функционира като К стъкло, което има много добри изолационни качества.

Соларният фактор на този стъклопакет е 42%, а коефициентът на топлопроводимост е 1,0 W/m2K.

Share Button