Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Остъкляване на басейн в двора
Остъкляване на басейн

Остъкляване на басейн в двора

Остъкляването на басейна в двора ще ви позволи по-лесно поддържане и по-продължително използване през годината

 

Басейнът в двора е определено преимущество. Той е кът за отмора, раздвижване, игра за децата, любимо място за отдих, особено през лятото. В нашия климат пролетта и есента също са топли, така че поне три сезона годишно можете да използвате басейна в двора си. Но за да го запазите от замърсяване, от прах, от насекоми през лятото, от сухи листа есента, може да го остъклите.

 

Улеснете поддържането на басейна в двора с остъкляване

Дори в двора ви да няма много дървета, прахът е достатъчен да замърси водата на басейна в двора. Насекомите също са проблем. При ветровито време може да се получи замърсяване с носени от вятъра по-едри частици, найлонови торбички и други. С изграждането на остъкляване с покрив около басейна ще защитите водата от замърсяване.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за остъкляване на вашия басейн

 

Допълнително предимство на остъкляването

С остъкляването ще постигнете още едно предимство. Ще получите закрит басейн, който ще можете да използвате доста по-дълго, и при по-студено време, тъй като басейнът ще бъде изолиран от външната среда и температурата вътре в остъклената част ще бъде по-висока от тази навън.

 

стъклопакет от високоенергийно и бяло стъкло

 

Какъв вид остъкляване да изберете

Видът на остъкляването зависи от това, дали искате да използвате басейна само през топлия сезон, или през цялата година.

При използване на басейна през късната пролет, лятото и ранната есен е достатъчна лека конструкция, с обикновено стъкло.

Ако искате басейнът да се използва през цялата година, трябва да изберете по-солидна конструкция, за за добра изолация от околната среда изберете и специален стъклопакет.

Виал Комфорт ви препоръчва стъклопакет от високоенергийно и бяло стъкло, с дебелина 24 мм и с газ аргон между стъклата. Високоенергийното стъкло ще бъде монтирано от външната страна. То ще отразява голяма част от топлината през горещия сезон, което е допълнително предимство, ако искате да осигурите прохладна среда в остъкления басейн и около него през лятото.

 

PVC профили за остъкляване

 

Материалът за профилите

Материалите за профилите трябва да бъдат PVC или алуминий. Влажната среда създава условия за корозия, а тези материали са корозионноустойчиви. Изборът на дървени профили за остъкляване на басейн не е удачен – качеството на дървото се влошава във влажна среда.

Възможност за отваряне на остъкляването, за откриване на басейна

Закритият чрез остъкляване басейн може да се открива чрез отваряне на частите от остъкляването. Това може да се извършва по различни начини. Виал Комфорт ви предлага отваряне на крилата по стандартния начин, с възможност и за отваряне под наклон, ако времето е по-хладно; освен това можете да изберете отваряне чрез плъзгане. Така може да се постигне напълно разтваряне стъклените прегради и проветряване през летния сезон.

Можете да поставите на остъкляването щори за защита от слънцето

Ако мястото, в което се намира басейнът, е изложено на силно слънце, можете да помислите и за поставяне на щори, които да ви спасят от прекаленото греене на мястото, което искате да е засенчено за почивка. Може да изберете хоризонтални алуминиеви щори. Материалът им няма да се поддаде на действието на влагата, а поддържането и почистването им е лесно. Още едно важно предимство на тези щори за дограма около басейн е това, че всяка щора се монтира на отделно крило: така можете да спуснете или вдигнете само тези щори, които е необходимо да ви защитят от слънцето или да допуснат повече светлина.

 

 

Share Button