Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Как да изберете най-подходящата дограма за вашето жилище

Как да изберете най-подходящата дограма за вашето жилище

При избора на дограма, за смяна на старата или за поставяне на ново жилище, изборът е труден поради разнообразието на пазара. Виал Комфорт предлага алуминиева дограма и PVC дограма, с редица предимства. Но изборът на дограма зависи и от условията в жилището ви. Затова ви препоръчваме нашите съвети, кои фактори да вземете предвид, за да направите най-оптималния избор.

 

PVC дограмата е много търсена, поради изолиращите си качества. С подходящи стъклопакети се постига не само висока топлоизолация, но и шумоизолация – още едно изискване за качествена дограма, особено в шумните градски условия. Топлоизолацията е впечатляваща – тя може да достигне до разлика от средно двадесет градуса в студено време, което допринася за комфорт и за намаляване на сметките за отопление.

Освен общите изолационни свойства комбинираните с различни стъклопакети PVC профили дават възможност за постигане на различни степени на топлопропускане, според сезона.

 

PVC дограма SALAMANDER

 

Различните ПВЦ профили имат различни качества и предимства

Виал Комфорт предлага PVC профили SALAMADER и PROFILINK.

Профилите SALAMANDER са с гарантирана дълготрайност – около 60 години. Топлоизолацията, която осигуряват, е отлична.

За дограма на панелни жилища ви препоръчваме SALAMANDER 2D DESIGN. С тези 3-камерни профили можете да поръчате стъклопакет с дебелина до 32 мм.

За стъклопакет с по-голяма дебелина, до 48 мм, ви препоръчваме 5-камерните SALAMANDER 3D DESIGN и SALAMANDER STREAMLINE.

За дограма с по-голяма ширина и стъклопакет с дебелина до 60 мм Виал Комфорт предлага 6-камерната SALAMANDER BLUEVOLUTION. Тези профили са с конструктивна ширина 92 мм.

Тези профили са по-изгодни ценови решения, поради ниските транспортни разходи за тях. Но изолационните им качества са високи и дават възможност за избор на различни дебелини на стъклопакет и конструктивни ширини.

При системите Премиум и Премиум + възможната дебелина на стъклопакета е до 36 мм, а конструктивната ширина 70 мм. При тези системи, които са 5-камерни, можете да поръчате и противовзломен обков, осигуряващ по-добра сигурност на дома ви.

С по-малка монтажна ширина, 60 мм, са системите Classic и Ултра. Classic е 4-камерна, а Ултра е 3-камерна. С тях можете да поръчате стъклопакет до 30 мм. Системата Ултра дава възможност за инсталиране на противовзломен обков. Двете системи гарантират много добра шумоизолация.

 

Броят на камерите на профилите

Камерите в профилите допринасят за топлоизолацията и шумоизолацията. Еднокамерните профили са достатъчни за по-тихи райони, а за по-шумни Виал Комфорт ви съветва да изберете двукамерни стъклопакети.

 

Камерите на стъклопакета

И камерите в стъклопакета са гаранция за изолация. За постигане на комфорт и зиме, и лете, е по-добре да изберете стъклопакет с повече камери, а за балкон е достатъчен и еднокамерен.

 

Качествата на видовете стъкла

Бялото стъкло няма особени изолационни свойства. За вътрешни помещения е достатъчен стъклопакет с две бели стъкла.

За добра топлоизолация и за предотвратяване на конденз препоръчваме стъклопакет с бяло и К стъкло. К стъклото е с метализиран слой, който повишава топлопропускането от вън навътре, затова препоръчваме този стъклопакет за стаи със северно изложение.

За най-добра изолация предлагаме троен стъклопакет с високоенергийно, бяло и К стъкло. Той е подходящ за стаи, чието изложение е източно или южно.

Share Button