Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Каква дограма да изберем за остъкляване на тераса
остъкляване на тераса

Каква дограма да изберем за остъкляване на тераса

Кондензът и изборът на дограма за остъкляване на терасата

За да изберете правилната дограма за терасата, трябва да вземете предвид какви готварски дейности ще извършвате на нея. Обикновено собствениците на дома поставят на терасата готварска печка, електрическа или газова, а често и барбекю. Или инсталират газов котлон за варене и пържене. Терасите са удобни и за сушене на пране.

Готвенето и сушенето на пране водят до конденз, затова при избора на дограма Виал Комфорт ви съветва да изберете дограма, при която се допуска по-малка степен на конденз, ако редовно използвате терасата за такива дейности. PVC дограмата допуска по-малко образуване на конденз в сравнение с алуминиевата. Ако се спрете на алуминиева дограма, ще трябва по-често да проветрявате.

Друг подходящ избор е дървена дограма. Дървото е естествен материал и дограмата може да „диша“.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за остъкляване на тераса

 

дограма за терасата

Когато често използвате терасата за хранене или почивки

Когато домът ви е малък, а и когато от терасата имате чудесен изглед, често предпочитате да прекарвате повече време там. За по-добра изолация изберете PVC дограма. С нея ще постигнете по-добра изолация, а ако стъклопакетът включва К стъкло, ефектът ще е още по-добър.

Дървената дограма е още един подходящ избор. Тя също се характеризира с висока топлоизолация и шумоизолация.

 

Плъзгаща се дограма за балкони

Плъзгащите се прозорци са удобни за малка тераса, тъй като ако се отварят навътре, пространството на терасата ще бъде още по-ограничено. При необходимост от проветряване можете да отворите прозореца до необходимата степен.

Ако терасата ви е малка, алуминиевата дограма от Виал Комфорт е подходящият избор. Тя се използва много по-често за изработване на плъзгащи се прозорци. PVC дограмата с отваряне тип Фолскваген  е друг възможен избор, но цената й е висока.

 

Поддържането на дограмата

Поддържането на дограмата е едно от условията за избор. В сравнение с дървената и алуминиевата, PVC дограмата се почиства и поддържа по-лесно.

За дървената дограма трябва да се полагат специални грижи, да се боядисва на определени периоди, за да бъде дървото защитено от атмосферните влияния.

 

За тераса, която е изложена на обилна слънчева светлина

Когато терасата е изложена на слънчева светлина за продължителни периоди от деня, може да се монтира алуминиева дограма, тъй като алуминият е устойчив на продължително излагане на слънце. Затова Виал Комфорт препоръчва използването й при такива тераси.

 

Избор на стъклопакет за остъклен балкон

При избора на стъклопакет Виал Комфорт ви предлага следните съвети.

От една страна, ако не искате дограмата на терасата да е прекалено тежка, единичното стъкло е достатъчно.

Когато целта ви е по-добро изолиране, особено ако използвате често терасата, както вече посочихме по-горе, стъклопакет с К стъкло е решението. К стъклото, още наричано нискоемисионно, е покрито с тънък слой метални оксиди, които допринасят за добра изолация. По принцип стъклопакетите с това стъкло водят до намаляване на разходите, за отопление или за охлаждане, с най-малко 15 процента. И на терасата К стъклото ще спомага за добра изолация и поддържане на топлина през студения сезон и на хладина през лятото.

Share Button