Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Избор на дограма за прозорци с големи размери
прозорци с големи размери

Избор на дограма за прозорци с големи размери

Големите прозорци са все по-чест избор не само за офиси, но и за домове. Те допринасят за навлизането на много светлина в стаите и предлагат обширен поглед върху околностите. При възможностите за изработване на дограма с различни размери със съвременните материали за дограма от Виал Комфорт, PVC и алуминий, можете да поръчате големи прозорци за дома, вилата и т.н.

 

Остъкляването според изложението

При избора на остъкляването трябва да се има предвид изложението. То е особено важно при големите прозорци.

При южно изложение трябва да се избере стъклопакет, който допуска минимално слънцето и топлината през лятото, а през студения сезон не дава възможност на топлината от стаята да се отдаде навън.

Стъклопакетът на северно изложение трябва да осигурява максимално задържане на навлизащата в стаята топлина.

 

Оригинално решение за големия прозорец – форма, различна от стандартната правоъгълна форма

Свикнали сме да виждаме правоъгълни прозорци. Но възможностите със съвременната дограма, ковато изработва Виал Комфорт, ви предлагат варианти на други форми, за които си струва да помислите. Какво ще кажете за трапецовиден прозорец или прозорец, заоблен в горната част като арка? Те ще придадат оригиналност и неповторимост на цялата стая.

Ако околностите на дома ви са потънали в зеленина, ако в далечината се издигат планински хълмове, или се простира обширно поле, панорамното остъкляване ще ви даде възможност да се наслаждавате на гледките всеки път, когато погледнете навън.

стъклопакет за големи прозорци

Декорациите ще допринесат за оригиналността и уюта

По желание можете да украсите големите прозорци с декоративни елементи или витражи. Те ще изглеждат особено привлекателно и ще направят атмосферата в стаята неповторима.

 

Подходящите профили за големи прозорци

За големите прозорци можете да поръчате както алуминиева, така и PVC дограма. И двата вида дограма имат своите предимства. За подходящия избор се обърнете към Виал Комфорт.

Алуминиевата дограма се поддържа по-лесно и издържа на големи амплитуди на температурата. От друга страна, PVC дограмата е по-топлоизолираща и по-евтина.

 

Оптималната височина за големи прозорци

Виал Комфорт препоръчва големите прозорци да не превишават височина от 4 метра. Ако искате да ви поставим дограма, която да представлява цели стени от стъкло, или зимна градина, обърнете се към нашите специалисти, за да постигнем правилното решение. Тук трябва да имаме предвид и това, че конструкцията на дограмата не трябва да нарушава изискванията за безопасност.

 

Икономията на топлина при големите прозорци

Въпреки голямата площ на прозореца, той трябва да осигурява икономия на топлина и да не утежнява сметките ви за отопление през студения сезон. Виал Комфорт препоръчва тройни стъклопакети, за да се намали коефициентът на топлоотдаване.

 

От коя страна е препоръчително да се постави големият прозорец

Добре би било поставянето на големи прозорци да бъде от югозападната страна на жилището. При това изложение загубата на топлина ще бъде минимална. За това ще допринесе и уплътняването, което постигаме в изработваната от нас дограма.

 

 

 

 

Share Button