Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Защо да изберем алуминиева дограма PROFILCO
профили за алуминиева дограма

Защо да изберем алуминиева дограма PROFILCO

Гръцката фирма за профили за алуминиева дограма PROFILCO е вече добре позната и на българския пазар. За това допринася и предлагането на нейните продукти от Виал Комфорт. Основана през 2000 г., първоначално разположена на 6500 кв.м., тя увеличава продукцията си и обновява оборудването си, като сега заема 17 000 кв.м.: това е площта, на която са разположени съоръженията на фирмата.

Контролиране на качеството съгласно изискванията на система за контрол на качество ISO 9001

Гаранция за качеството й е прилаганата при производството на дограмата система ISO 9001 за контрол на качеството. Така всички алуминиеви профили съответстват на изискванията на техническите норми на системата ISO 9001.

алуминиева дограма PROFILCO

Мащабно производство на алуминиеви профили

Фирма PROFILCO има голям годишен производствен капацитет – 900 тона, за да отговори на търсенето на алуминиеви профили в Гърция и в чужбина, включително и в България, Румъния, Сърбия, Русия, Украйна.

Съвременно оборудване и производство на фирмата

Оборудването на фирма PROFILCO е на най-съвременно ниво в европейски мащаб. То включва преса 1800 тона. Самото производство е напълно автоматизирано. Автоматизирането е гаранция за получаване на правилна геометрия и повърхности на алуминиевите профили.

Процесът на проектиране на алуминиевите профили

Отделът за проектиране и развитие на фирма PROFILCO извършва проектирането според принципите за естетика, но отделя също такова внимание и на постигането на функционалност на произведените профили.

Контрол на етапите на производство на алуминиевите профили

За постигане на качествени крайни продукти във фирмата се проследяват редица етапи от производството:

 • Производство на матрици
 • Качеството на суровините
 • Геометрията на профилите в процеса на валцуване
 • Размерите на профилите в процеса на валцуване
 • Закаляването на профилите
 • Електростатичното боядисване
 • Монтирането на полиамида на профилите

Последният етап – опаковането на профилите

Опаковането на профилите има своето значение за съхраняването на вида и качеството им. Затова фирма PROFILCO опакова внимателно и надеждно продуктите си, за да се запазят до достигането до крайните потребители.

Видове алуминиеви профилни системи, произвеждани от фирма PROFILCO

 • PR 43: за по-леки конструкции, вътрешни врати и прозорци с две плоскости. По желание можете да поръчате монтиране на стъкло с дебелина 10-24 мм. Водата се оттича лесно: за целта системата има специална капачка. Непропускливостта на системата се осигурява от 3EPDM уплътнители.
 • PR 52: това е универсална система, еднакво подходяща за вътрешни и за външни врати и прозорци. Поради изключителната си здравина е подходяща и за входни врати и витрини на магазини. Можете да поръчате монтиране на стъклопакет с дебелина до 32 мм. Дренажните канали отвеждат влагата, а 3EPDM уплътнителите са гаранция за непропускливост.
 • PR 63: подходяща за външни врати и прозорци, за входни врати и витрини, както и за търговски обекти. Можете да поръчате монтиране на стъклопакет с дебелина до 42 мм. Освен дренажните канали и 3EPDM уплътнителите тази система предлага по-висока степен на термоизолация и звукоизолация. Зашитата срещу взлом се гарантира от четирите напречни стени, дебели 1,5 мм.
 • PR50: това е система за търговски обекти и офиси, поради големите размери на профила.

 

 

Share Button