Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Дограма » Дограма с ламинирано стъкло – сигурност и безопасност
Дограма с ламинирано стъкло

Дограма с ламинирано стъкло – сигурност и безопасност

Какво представлява ламинираното стъкло

За получаване на ламинирано стъкло две или повече стъкла се слепват с устойчиво на разкъсване и еластично фолио. За ламиниране могат да се използват почти всички видове стъкла. Междинният слой може да бъде прозрачен, матиран или в цвят по желание. Така получените ламинирани стъкла разнообразяват интериора и екстериора. Освен това те осигуряват сигурност за дома или офиса, чиито прозорци са със стъклопакети от ламинирани стъкла.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма с ламинирано стъкло

 

Как се постига междинният слой в ламинираното стъкло

 

Дограма с ламинирано стъкло

Междинният слой обикновено е от поливинил бутарил, или PVB. След поставяне на PVB материала между стъклата те се загряват до около 70 °C. Следва валцоване, с цел да се отстранят остатъците от въздух. Обикновено слоевете се комбинират по следния начин: стъкло с дебелина 3 мм, междинен слой с дебелина 0,38 мм и още един слой стъкло с дебелина 3 мм. Това е схемата за получаване на ламинирано стъкло 6,38.

Видове ламинирани стъкла

Ламинираните стъкла се предлагат в различни видове, от прозрачни до LED ламинирани и бронирани стъкла.

Прозрачните стъкла са основният вид, който се предлага.

Полупрозрачните ламинирани стъкла са подобни на матовите, но с по-изчистен нюанс. Полупрозрачният слой се намира между двата стъклени пласта. С тези стъкла се постига непрозирност в помещението.

Ламинираните стъкла тип „Privacy“ са по-нов вид продукт, при който уединението се постига само с натискане на бутон. В състава на стъклото влизат полимер и течни кристали. Течните кристали променят състоянието си и придобиват прозрачност, когато се включи подаване на електрическа енергия. Смяната от прозрачност към непрозрачност се извършва за секунда. Този вид ламинирано стъкло е особено подходящ за офиси.

При ламинираните стъкла с променлив цвят се използва специално фолио, при което в зависимост от ъгъла на гледане се постига различен цвят.

LED ламинираните стъкла са с вградени светодиоди. Те са подходящи за медийни фасади, а същевременно осигуряват висока безопасност.

Бронираните стъкла се произвеждат от дебело стъкло с няколко междинни слоя. Дебелината им може да достигне 50 мм и осигурява отлична сигурност.

Видове ламинирани стъкла

Как ламинираното стъкло осигурява сигурност

Обикновеното стъкло се разчупва на парчета при удар. За разлика от него ламинираното стъкло остава цяло. Това се дължи на междинното фолио. Сигурността, осигурявана от ламинираните стъкла, е предимство, не само поради това, че няма опасност от нараняване на живеещите или работещите в помещението. Главното предимство на ламинираните прозорци и врати е в това, че те осигуряват устойчивост на взлом или изстрели.

Постигане на различни степени на устойчивост на ламинираното стъкло

За постигане на различни степени на устойчивост се спазват изискванията за различна дебелина на стъклата, а също и за броя на междинните слоеве в тези стъкла.

Обикновено здравината на тройното ламинирано стъкло е равна на здравината на единично стъкло. Постигането на по-голяма здравина и оттам сигурност се извършва чрез ламиниране на закалени стъкла.

Друго предимство на ламинираното стъкло

Подтискането на шума е още едно свойство на ламинираното стъкло, което го прави предпочитано за остъкляване.

 

 

Share Button