Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Френски прозорци за по-голяма светлина в дома

Френски прозорци за по-голяма светлина в дома

Френските прозорци са предпочитани, когато искаме в стаята да прониква много светлина. Други предпочитания за приложение са при стаи, които гледат към градина или красив природен кът, или излизат на балкон или тераса.

Изберете френски прозорци с Виал Комфорт и добавете красота и светлина у дома.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за красиви и нестандартни френски прозорци

 

Формата на френските прозорци

Традиционно тези прозорци се изработват в правоъгълна форма. Виал Комфорт ще ви предложи начини на отваряне според предпочитанията ви. Могат да се отварят не само по класическия начин, навън или навътре за всяко крило, но и с плъзгане.

Виал Комфорт ви предлага още един вариант на формата за вашите френски прозорци. Ако предпочитате по-нетрадиционно решение, формата на арка е чудесен избор.

 

Френски прозорци

 

Подходяща дограма за френски прозорци

Ако живеете в район, в който температурните амплитуди са по-големи, Виал Комфорт ви съветва да изберете алуминиева дограма. За по-добра изолация PVC дограмата е за предпочитане. Освен това, ако искате да избегнете конденз, PVC дограмата има и това предимство, че кондензът при нея се образува много рядко. Още едно предимство на PVC дограмата е лесното й почистване и поддържане.

Големината на френските прозорци дава възможност за навлизане на големи количества светлина в стаята, но при такава площ на прозорците неизменно възниква въпросът за топлинните загуби. PVC дограмата е подходяща и поради ефективността си по отношение на топлоизолацията.

 

Изборът на стъклопакет за френските прозорци зависи от изложението

Ако изложението ви е северно, Виал Комфорт ви предлага стъклопакет 24 мм, с бяло и К стъкло. К стъклото допринася за по-добра изолация, както и за предотвратяване на конденз.

Ако стаята, в която ще поставите френски прозорци, е със северно изложение, Виал Комфорт ви препоръчва стъклопакет 24 мм, комбиниращ високоенергийно и прозрачно стъкло. Високоенергийното стъкло ще бъде от външната страна. То действа избирателно, затова през горещия сезон отразява по-голямата част от топлината – важно предимство при френски прозорци, чиято голяма площ иначе ще пропуска много топлина.

 

Предлагаме ви PVC профили SALAMANDER 3D DESIGN

Това е атрактивен вариант на дограма, с изцяло заоблени профили както отвътре, така и отвън.

Предимството на тази дограма е голямата монтажна ширина – 76 мм, което дава възможност стъклопакетите за френските ви прозорци да са с дебелина до 48 мм.

Изолацията на дограмата се постига с EPDM уплътнители, които прилепват плътно и освен добра топлоизолация се постига и шумоизолация.

Можете да изберете предпочитан цвят за дограмата от профили SALAMANDER 3D DESIGN, от гамата цветове по RAL. В гамата са включени и 16 имитации на дърво.

 

За оптимален избор на качество плюс добра цена изберете SALAMANDER STREAMLINE

И при PVC профили SALAMANDER STREAMLINE монтажната ширина е 76 мм, с възможност за стъклопакет до 48 мм. Двойните EPDM уплътнения осигуряват добра изолация. Цвета можете да изберете от гамата на RAL.

 

Когато целта ви е енергоспестяване или искате защита от взлом, изберете PROFILINK Премиум

PROFILINK Премиум е класическа система, с възможност за стъклопакет до 36 мм. Уплътняването и устойчивостта на атмосферни влияния са отлични; коефициентът на изолация ще ви гарантира отлично енергоспестяване.

Още едно важно предимство на тези PVC системи е възможността за поставяне на обков с висока степен на сигурност: WK2 и WK3.

Share Button