Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » С какво да се съобразим при избора на щори
щори

С какво да се съобразим при избора на щори

Щорите осигуряват защита от външната светлина и от силно слънчево греене. Вечер те заместват завесите или ги допълват за скриване на интериора от външни погледи.

Съвременните щори, предлагани от Виал Комфорт са вече основна част от интериора, тъй като дават възможности за цветови решения и за избор на модел и материал. Изборът зависи от целите, за които искаме да ги използваме.

 

Цели, за които обикновено искаме да използваме щорите

  • защита от слънчевата светлина
  • дозиране на проникващата в стаята светлина
  • допълване на интериора с цветово решение
  • топлоизолация

Независимо каква дограма имате у дома, външните ролетни щори могат да се монтират лесно върху нея – не само върху дървена, а и върху алуминиева и PVC дограма.

избор на щори

Вътрешни текстилни щори

Ако искаме да допълним интериора с щори в гамата цветове за дома, текстилните щори са чудесен избор. Предлаганите от Виал Комфорт текстилни щори ви дават възможност да изберете вашия цвят от богата гама, съдържаща над 400 цвята.

Друго предимство на текстилните щори е възможността за подбиране на материал по ваш избор. Предлаганите платове включват както леки и полупрозрачни материи, така и по-плътни. Можете да поръчате и кожени и велурени щори.

Третото предимство, което ще ви привлече, ако искате щори с лесно поддържане, е антистатичността на материалите. Те отблъскват прах и дим. Поддържането им е лесно.

Римските текстилни щори ще внесат стил в интериора с надиплянето си. Роло и плисе щорите от Виал Комфорт ще ви осигурят различна степен на пропускливост на светлината.

Алуминиевите щори

Тези щори са подходящи, когато освен за регулиране на пропусканата светлина искате щорите да регулират и топлината, влизаща в дома. С тях можете да се радвате на температура, която е с до 5 градуса по-ниска от температурата навън.

Алуминиевите ламели се предлагат не само в бял цвят, а и в множество други цветове.

При поставяне на PVC дограма можете да поръчате хоризонтални или вертикални алуминиеви щори, които да се монтират заедно с дограмата.

Хоризонталните алуминиеви щори, наричани венециански, са отличен избор за защита от силна слънчева светлина. Възможността за поставяне на надписи или цели картини върху щорите ще ви даде възможност да получите привлекателно допълнение към интериора.

Дървените щори

Когато предпочитате да запазите обстановката в дома си с преобладаване на дървени материали, можете да изберете дървени щори, които се изработват от палмово дърво. Те са особено привлекателни, когато се поставят на големи прозорци и на зимни градини. Завъртането на лентите е с дървена пръчка. С тези щори ще постигнете изискан интериор, в който естествеността на дървото на щорите ще допълва и уюта.

Външните ролетни щори – много повече от обикновени щори

Външните ролетни щори, изработени от алуминий и предлагани от Виал Комфорт, отговарят на няколко изисквания, които си поставят потребителите. Те осигуряват:

  • защита от слънчевата светлина през деня
  • дозиране на проникващата светлина
  • вечер – плътна преграда като завеса
  • можете да изберете предпочитан цвят, предлага се и имитация на дърво

Но външните щори имат и още редица предимства. Те не само дозират светлината и допълват или заместват завесите. Те могат да повишат сигурността в дома ви, тъй като в напълно затворено положение пречат на крадци да проникнат вътре.

Тези щори са лесни за управление, ръчно или чрез механизъм, дори и дистанционно посредством електродвигател.

 

Share Button