Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Стъкло „Четири сезона“
Стъкло „Четири сезона“

Стъкло „Четири сезона“

Напоследък се предлага още един вид нискоемисийно стъкло, известен също като всесезонно стъкло, енерджи стъкло, или стъкло „Четири сезона“. То е също така покрито с метализирано покритие от едната си страна, както и К стъклото. Погледнато отвън, всесезонното стъкло има огледален ефект и лек оттенък – зелен, син или кафяв. Понастоящем се предлага с дебелина 4 мм Това стъкло е с по-добри възможности за икономия на енергия и осигуряване на комфорт в стаята, включително и през лятото.

Какво представлява стъклото „Четири сезона“

Новият вид стъкло е комбинация от К стъкло и стопсол стъкло (огледално стъкло). То се монтира от външната страна, за разлика от К стъклото.

всесезонно стъкло

Предимства на стъклото „Четири сезона“

  • По-добрите качества на това стъкло се дължат на факта, че пропускането на топлина в двете посоки, отвън навътре и отвътре навън, е равномерно. Това пропускане е достатъчно през всички сезони. Затова стъклото е получило и названието „Четири сезона“. Благодарение на огледалния ефект през лятото се поддържа по-хладна температура в стаята, а през зимата стъклото действа като К стъклото.
  • Освен това с него също се предотвратява конденз.

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма със стъкло четири сезона

 

Увеличаване на топлоизолацията и шумоизолацията чрез комбинация от обикновено, К и всесезонно стъкло

Понастоящем стандартът в България изисква най-малко комбиниране на обикновено и К стъкло в стъклопакета за добра енергийна ефективност. Но както е посочено по-горе, през лятото това не е добро решение. Комбинирането на всесезонно стъкло с другите два вида води до по-добри резултати.

Все по-широко разпространена е комбинацията между стъкло „Четири сезона“ и обикновено бяло стъкло, с енергийна ефективност и през лятото.

Ако всесезонното стъкло се използва в троен стъклопакет заедно с бяло и К стъкло, топлоизолацията се увеличава още повече.

 

 

Share Button