Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » От какво зависи топлоизолацията на прозореца
топлоизолацията на прозореца

От какво зависи топлоизолацията на прозореца

Топлоизолацията на дома е важен фактор за уюта и пестенето на пари от отопление или охлаждане. За избора на дограма е важно да се знаят показателите, които трябва да се търсят, тъй като те влияят на топлоизолацията, която дограмата осигурява. Най-често топлоизолацията е съображение при избора на прозорци.

 

Фактори, които влияят на топлоизолацията

 

Вид на профила

Според вида на материала профилите са:

 

Дървени профили

Тези профили предлагат добра топлоизолация. Един недостатък обаче е податливостта на геометрията на профила към влажността на въздуха, което може да намали ефективността на топлоизолирането. Освен това дървото е материал, който е благоприятна среда за развитието на плесени.

 

Алуминиеви профили

Въпреки че алуминиевите профили се отличават с голяма здравина, топлоизолационните им свойства са недостатъчно добри. За подобряване на тези свойства се изработват профили, които включват прекъснати термоизолационни мостове.

 

Пластмасови профили

Въпреки недостатъците на тези профили, които нямат голяма механична якост и затова не се използват за прозорци с голяма площ, термоизолационните им свойства са добри, особено когато профилите са многокамерни.

 

При всички профили конструкцията влияе в голяма степен на свойствата, включително и топлоизолацията.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим подходяща дограма за добра топлоизолация на дома

 

Вид на стъклопакета

При всички стъклопакети се извършва голям пренос на енергия, под формата на радиация, около 50% от общата енергия.

Стъклопакетите се предлагат в следните видове:

  • Двоен стъклопакет с обикновено стъкло: предлага се масово. Разстоянието между стъклата е 16 мм. Използваното обикновено стъкло е бяло. Освен значителния конденз при този стъклопакет има и лоши термоизолационни свойства.
  • Двоен стъклопакет с К-стъкло: способността на нискоемисийното покритие на К-стъклото за повишен коефициент на топлопреминаване се дължи на свойството му да отразява инфрачервени лъчи. Осен този вид стъкло се поставя и аргонов пълнеж, чието свойство за изолиране повишава двойно общата изолация на стъклопакета.
  • Двоен стъклопакет с увеличено отстояние на стъклата в него: външната дебелина на този стъклопакет е 36 мм.
  • Двоен стъклопакет с едно прозрачно и едно високоенергийно стъкло
  • Троен пакет с три бели стъкла
  • Троен стъклопакет с две бели и едно високоенергийно стъкло
  • Троен стъклопакет с едно бяло, едно К-стъкло и едно високоенергийно стъкло
  • Стъклопакет със стъкло „четири сезона“: това е стъкло, което е мултифункционално. То осигурява топлина през зимата, а през лятото не дава възможност за проникване на горещина. Стъклопакетът с този вид стъкло е особено подходящ за стаи със слънчево изложение.

Топлоизолацията – един от основните фактори за уюта на съвременните жилища

Топлоизолацията е една от основните цели при строителството на жилища. Освен осигуряване на независимост от горещината през лятото и студа през зимата, топлоизолацията не натоварва климатичните инсталации.

Освен това използването на стъклопакети изолационни свойства дава възможност да се увеличават размерите на прозорците, така че стаите да са по-светли, без това да намали топлоизолацията на тези стаи.

 

 

 

Share Button