Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » К стъкло – разпознаване на високоенергийното стъкло
К стъкло

К стъкло – разпознаване на високоенергийното стъкло

Предимствата на К стъклото

В наши дни икономията на разходи за отопление е една от основните задачи, които си поставяме, за да намалим общите си разходи. Виал Комфорт ви предлага стъклопакети с К стъкло. Това стъкло се нарича и високоенергийно, тъй като благодарение на тънкия слой от благородни метали върху повърхността си допринася за икономията на енергия. К стъклото в стъклопакета отразява топлината в стаята обратно навътре, а същевременно не пречи на проникването на топлина отвън. Светлината също прониква свободно през ПВЦ дограмата с К стъкло.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за дограма с К стъкло

 

Как да разпознаем К стъклото

Когато искаме да проверим дали вътрешното стъкло в стъклопакета е наистина К стъкло, можем да използваме няколко начина.

  • Оттенъкът на вътрешното стъкло и отблясъците при наблюдаване под ъгъл

К стъклото се различава от обикновеното стъкло по оттенъка. Наблюдавано през деня, то придобива сивкав оттенък. Освен това, когато се погледне под ъгъл, се наблюдават леки отблясъци в различни цветове. Тези признаци са познати на професионалистите, работещи със стъклопакети с различни стъкла.

дограма с високоенергийно стъкло

  • Проверка със запалка

Тази проверка трябва да извършим, когато е тъмно. Трябва да застанем със запалена запалка в ръка близо до вътрешното стъкло – това трябва да е К стъклото в монтирания стъклопакет. Важно е какво отражение на пламъка на запалката ще наблюдаваме. Трябва да видим четири пламъка. От тях само единият трябва да се различава по цвят от другите. Този цвят може да е син или червен, но по-скоро се прелива във виолетов. Останалите три отразени изображения трябва да са с жълт пламък. Важно е да извършим проверката със запалка на тъмно, а ако искаме да направим това през деня, трябва да осигурим засенчване от срещуположната страна, чрез вестник, книга, а може и с длан.

  • Проверка с молив

При тази проверка отново се наблюдава отражението на молив, който поставяме с острието срещу вътрешното стъкло. Отражението, което се получава, трябва да е различно от отражението, което бихме наблюдавали в обикновено стъкло.

  • Проверка със специални уреди

Уредът открива метален слой върху стъклото и когато се допре до стъклена повърхност с метален слой, издава звук. Ако не се чуе звук, добре е да проверим от външната страна – ако при изследването на външното стъкло се чуе звук, значи стъклопакетът е обърнат, монтиран е неправилно, с К стъклото от външната страна.

Друг уред, който може да се използва, е така нареченият мултицет. Той се използва за проверка на наличието на затворена верига. При поставяне на уреда върху К стъкло той отчита, че веригата е затворена, поради метализиращия слой върху стъклото.

 

 

 

Share Button