Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Какви прозорци да изберем за топла през зимата и прохладна през лятото мансарда
дограма за мансарда

Какви прозорци да изберем за топла през зимата и прохладна през лятото мансарда

Таванското помещение се нуждае от подходяща дограма. Тя трябва да съответства на особеностите на дома: изложението, външната изолация, размера на прозорците на помещението. За подходящо решение за вашата мансарда се обърнете към Виал Комфорт.

 

Ако вашата мансарда е добре изолирана, изборът на прозорци се улеснява

Ако мансардата ви е добре изолирана, през лятото запазва прохладата, а през зимата не допуска студа, изборът на подходящи прозорци е лесен. Няма да е необходимо да изберете специално изолиращ стъклопакет и профили с повече камери от Виал Комфорт. А това на свой ред ще ви осигури по-евтини прозорци.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за смяна на дограма

 

Важно е за какви цели ще използвате мансардата

Таванските помещения могат да се използват или за складиране на покъщнина, или като жилищни помещения и ателиета. Във втория случай ще се използват редовно и Виал Комфорт ви съветва да изберете прозорци, които изолират добре. А ако ще използвате мансардата за съхраняване на вещи, мебели и други, достатъчно е да поставите обикновена дограма от продуктите, които ви предлага Виал Комфорт.

 

прозорци за таванското помещение

 

Колко прозорци трябва да са отворяеми, за да можете да проветрявате

Мансардите са с различни по брой и големина прозорци. Но не всички от тях трябва непременно да се отварят. Това ще повиши цената на поръчката, а според използването на мансардата ние ще ви посъветваме и каква част от прозорците е подходящо да се отварят, за да се осигури достатъчно вентилация.

При използването на мансардата за живеене, за ателие, за работилница е добре всички прозорци да могат да се отварят. А ако ще използвате помещението само за съхранение и то има няколко на брой малки прозорчета, достатъчно е едно от тях да може да се отваря за проветряване.

 

Прозорци за мансарда, в която само ще съхранявате покъщнина

Виал Комфорт ви предлага два вида профили на PROFILINK, евтини решения, които предлагат добра топлоизолация и шумоизолация дори и при поставяне на еднокамерни стъклопакети. Не е необходимо да вложите средства в по-скъпи стъклопакети.

Профилите Ултра са 3-камерни, с монтажна ширина 60 мм. Ако мансардата ви е във вилата ви, в която не живеете постоянно, и предпочитате да инсталирате обков за по-голяма сигурност, профилите Ултра дават и възможност за добавяне на обков.

Другият вид профили на PROFILINK, които ви предлага Виал Комфорт, е Classic. Те са 4-камерни, също с монтажна ширина 60 мм.

 

прозорци за таван

 

Ако ще използвате мансардата като спалня, гостна, ателие или работилница

При използване на мансардата за тези цели Виал Комфорт ви препоръчва да поръчате прозорци с профилните системи на PROFILINK Ултра и Classic, но със стъклопакет с дебелина 24 мм, включващ едно бяло и едно К стъкло. К стъклото е нискоемисионно, благодарение на тънкия слой от едната му страна, който пропуска топлината само в едната посока, навътре. С този стъклопакет ще постигнете още по-добра топлоизолация и конфорт в мансардата. Светлопропускливостта му е 79%. С него ще се намали и рискът от конденз по стъклата на прозорците ви. Този стъклопакет е особено подходящ, ако мансардата ви е с източно или със северно изложение.

Share Button