Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Какви прозорци да изберем за нежилищни помещения
прозорци за сглобяеми конструкции

Какви прозорци да изберем за нежилищни помещения

Когато избирате дограма за нежилищни помещения, не мислите за фактори като шумоизолация например. Обикновено всеки търси по-икономично решение, когато дограмата трябва да се постави на помещения като гараж или склад например. Към нежилищните помещения се отнасят и офисите. Виал Комфорт ще ви предложи подходящи решения в зависимост от мястото, в което се намира нежилищното помещение, и от вашите изисквания.

Лесното поддържане е основен критерий

Лесното поддържане и почистване е сред първите критерии, на които се спират клиентите на Виал Комфорт. За тази цел ви предлагаме алуминиева дограма, която се почиства и поддържа лесно.

Нежилищните помещения се нуждаят от плътно затваряща се дограма

За помещения като гаражи или складове не се предвижда непрекъснато отопление. В такива помещения само ще се съхраняват вещи или ще се паркират автомобили. Затова изборът не включва стъклопакет, който да пропуска топлина през студения сезон и да не пропуска много слънчева светлина през топлия сезон.

Обикновено е достатъчно дограмата да се затваря плътно, както и да е здрава и издръжлива. Алуминиевата дограма от Виал Комфорт се характеризира с отлична плътност при затваряне, както и с висока здравина и издръжливост

дограма за нежилищни помещения

 

Важен фактор при избора на дограма за нежилищни помещения – местоположението в сградата

Местоположението на помещението в сградата трябва да бъде основният фактор при избора на дограма. Важно е дали помещението се намира:

  • от слънчевата или от неслънчевата страна
  • в район с повишена влажност
  • в близост до оживен път

Ако помещението е в отделна сграда, е важно дали е разположено в район със силни ветрове или в относително защитен от ветрове район.

Тези особености на местоположението трябва да се вземат предвид, когато избирате дограма, включително и стъклопакета. С него можете да постигнете по-малка пропускливост на слънчевата светлина, по-малък конденз и по-добра шумоизолация, ако последният критерий е от значение за вас.

Ако предпочитате отваряне тип хармоника или Фолксваген

В нежилищните помещения отварянето тип хармоника или Фолксваген може да осигури допълнително удобство. Виал Комфорт ви предлага PVC дограма Profilink, при която можем да изработим дограма с тези типове отваряе.

Ако ви е необходима допълнителна сигурност против взлом, изберете подходящ обков

Ако за нежилищното помещение ви е необходимо да осигурите допълнителна сигурност, можете да постигнете това с поръчка на дограма с противовзломен обков от Виал Комфорт. Предлагаме ПВЦ дограма Profilink, с възможност за инсталиране на обков с най-висока степен на сигурност – WK2 и WK3.

Предимството на енергоспестяващите пакети при дограмата за офиси

Ако нежилищното помещение, за което ще избирате дограма, е офис, в този офис трябва да осигурите добра топлоизолация и шумоизолация.

Ако офисът е с южно изложение, Виал Комфорт ви препоръчва двоен стъклопакет с дебелина 24 мм, с комбинация от бяло и високоенергийно стъкло..

Ако офисът е на шумно място, Виал Комфорт ви предлага троен стъклопакет с К стъкло, бяло и отново К стъкло.

Ако офисът е във вътрешно помещение, ви предлагаме по-икономично решение – стъклопакет с две бели флоатни стъкла.

Share Button