Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Защита на дома, когато апартаментът ви е на първия етаж
Охранителни ролетки

Защита на дома, когато апартаментът ви е на първия етаж

От една страна, да се живее на първия етаж е удобно, не се изкачват стълби, което пести време и усилия, ако сте натоварени с покупки. Но от друга страна, домът на първия етаж е леснодостъпен за крадци. Ако не го защитите, рискът от разбиване на дограмата и проникване в апартамента ви, с цел кражба на всичко ценно, си остава.

 

Средствата за защита са механични и електронни. Нека разгледаме първо механичните защитни средства: решетки, противовзломно стъкло, противовзломен обков, охранителни ролетки.

 

Решетките

Много собственици защитават апартаментите си на първия етаж с решетки. Това е стар начин, изпитан във времето. Решетките могат да бъдат обикновени или декоративни. Но Виал Комфорт ви препоръчва да използвате по-съвременни средства за зашита: противовзломен обков и охранителни ролетки.

 

Противовзломното стъкло

За защита от разбиване на стъклото се използва триплексно или бронирано стъкло. Противовзлемните стъкла са от три класа на безопасност. Най-високият е клас В. Стъклото то клас В не се пробива дори с огнестрелно оръжие и не се пука при механично въздействие. По-лесният начин за защита на стъклото е нанасянето на брониращ слой.

 

Противовзломният обков

Виал Комфорт ви предлага противовзломен обков на германската фирма Siegenia. Този обков включва пъпки за заключване, както и хоризонтален насрещник за дограма с падащо крило. Не се безпокойте, че няма възможност да добавите обков, ако наскоро сте сменили дограмата. Виал Комфорт ви предлага и преустройване на дограма, която вече е монтирана. Освен това обковът против взлом може да се монтира на прозорци от всякакъв материал и с най-различни конфигурации. Този обков ви гарантира дълъг срок на използване, а издръжливостта му е на сила от до повече от тон.

 

Охранителните ролетки

Охранителните ролетки, които доставя Виал Комфорт, ще осигурят достатъчна защита на дома на първия етаж. Те са няколко вида: плътни, с оплетка и с перфорации. Можете да изберете подходящ цвят за ролетките от гамата на RAL. Плътните ролетки са подходящи за складове. Изберете от ролетките с оплетка или с перфорации, при които се осигурява и видимост:

 

Ролетки с оплетка

Оплетката се състои от стоманени пръти, с дебелина 8 мм, които са съединени чрез стоманени скоби.

 

Ролетки с оплетка

 

Ролетки с перфорации

Тези ролетки са от поцинкована ламарина, която е перфорирана. Отворите могат да бъдат големи или малки, с микроперфорация.

 

Задвижване на ролетките, доставяни от Виал Комфорт

Охранителните ролетки могат да се задвижват ръчно или автоматично. Дори да е инсталирано автоматично задвижване, при спиране на тока имате възможност и за ръчно задвижване.

Автоматично можете да управлявате ролетките и дистанционно. Моторите за автоматично задвижване са произведени от френската фирма SIMU. -Те са безшумни и с малки размери. За централния мотор гаранцията е 3 години.

 

Електронни средства за защита, които можете да използвате за дома на първия етаж

Съвременните електронни средства предлагат отлични възможности за бързо установяване на опити за проникване в дома. Можете да инсталирате датчик за движение или други устройства за сигнализиране. Kакто отбелязахме по-горе, по-добре е да комбинирате електронните средства за сигнализиране с механични средства за защита.

Share Button