Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Големите прозорци – предимства и недостатъци
Големи прозорци

Големите прозорци – предимства и недостатъци

Домът изглежда по-просторен с големи прозорци. Те дават възможност за допускане на повече светлина в стаите, а големите стъкла осигуряват панорамни гледки. Освен това в големите прозорци могат да се вмъкнат декоративни елементи, което ще ги превърне в украшения.

 

Френските прозорци

Особено впечатляващи са френските прозорци. Те заемат цялата площ от пода до тавана и превръщат стената в рамка за панорамна гледка. Виал Комфорт ви препоръчва да инсталирате френски прозорци, особено когато домът ви е с изглед към красив пейзаж, зелени борови гори или поляни.

 

Стандартната и нестандартната форма са еднакво подходящи за големите прозорци

Стандартната форма на големите прозорци е достатъчна за създаване на прекрасен интериор, с голямото количество светлина, която те пропускат. Заедно с пейзажа, който се вижда през прозореца, стандартните форми служат за приятен фон.

Ако искате да добавите оригиналност, с големите прозорци можете да експериментирате с различни форми. Обърнете се към Виал Комфорт за поръчка на трапецовиден прозорец или прозорец с арка например. Освен обикновено стъкло можете да изберете и декоративни варианти за арката над прозореца, например цветно стъкло или витраж.

 

прозорец с арка

 

Фактори, които ограничават инсталирането на големи прозорци

Един съществен недостатък на големите прозорци е пропускането на голямо количество топлина, ако стъклопакетът е с обикновено стъкло. Това ще доведе до повишаване на разходите за отопление. Решението, което предлага Виал Комфорт, е инсталиране на стъклопакет с обикновено и К стъкло. Предлагаме ви решения за стаи с големи прозорци според изложението.

Друг ограничаващ фактор, който се превръща в недостатък, когато обмисляте инсталиране на големи прозорци, е наличието на по-устойчив профил, с подсилена твърдост. По-устойчивите профили дават възможност за издържане на увеличеното тегло на стъклопакета, а също и за издържане на действието на силни ветрове.

Стъклопакети за големи прозорци според изложението на стаите

Виал Комфорт ви предлага две решения за стъклопакети:

  • за източно, южно и западно изложение – с дебелина 40 мм, от високоенергийно, бяло и К стъкло, с ефективна шумоизолация
  • за източно и северно изложение – с дебелина 40 мм, от К стъкло, бяло стъкло и още едно К стъкло, и с отлична шумоизолация; в сравнение с предходния вариант той е с по-голяма светлопропускливост.

Допълнете ефектността на големите прозорци с красиви щори от Виал Комфорт

Щорите на прозорците са ефектен завършек на интериора. Изберете щори от Виал Комфорт за уникалност на интериора.

Щори тип роло

Тези щори са от текстил и можете да изберете от широка гама цветове на текстилния материал. Поддържат се лесно, тъй като материалът е антистатичен и не дава възможност за полепване на прах.

Особено удобни са възможностите за различно пропускане на светлина: можете дори да постигнете пълно затъмняване. С варианта „Ден и нощ“ ще можете да нагласяте щорите от прозрачни през деня до непропускливи и скриващи интериора вечер.

Щори тип плисе

И тези щори се предлагат в различни цветове и са от антистатични материали. Можете да изберете и варианти с рисунки.

Можете да осигурите различни степени на пропускане на светлина, до пълно затъмняване.

Виал Комфорт предлага вариант „Ден и нощ“ и при плисе щорите. Но най-важното им предимство, ако имате прозорци с нестандартни форми, е възможността да бъдат изпълнени за поставяне на такива прозорци.

Share Button