Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Гаражните врати от Виал Комфорт – удобство, надеждност и привлекателност
гаражните врати

Гаражните врати от Виал Комфорт – удобство, надеждност и привлекателност

Колата е една от най-големите необходимости за всеки, особено ако живее на дълго разстояние от работното си място или се налага ежедневно да обикаля обекти. Затова грижите за колата включват и осигуряването на гараж, в който тя да е защитена както от атмосферните условия, така и от евентуални посегателства.

С гаражните врати от Виал Комфорт ще можете лесно да отваряте и затваряте гаража си, колата в него ще бъде надеждно защитена. Освен това видът на гаража ще бъде стилен с ролетна или секционна врата.

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за гаражни врати

 

Какви качества трябва да имат гаражните врати

Специалистите от Виал Комфорт се придържат към група от основни изисквания за качествата на гаражните врати, които ще разгледаме тук.

 • Удобството на механизма за отваряне е един от основните фактори. Механизмът може да бъде независим или по-елементарен. Разликата е в това, че за сложния механизъм трябва да отделите повече средства. От друга страна, въпреки че по-елементарният механизъм е по-евтин, той е по-обемист. Трябва да изберете вариант, който подхожда за вашите изисквания.
 • След изработването на самата гаражна врата тя трябва да е с гладка повърхност, без грапавини. При качествено обработване на метала се осигурява напълно гладка повърхност. Това е и изискване, което постигаме при гаражните врати от Виал Комфорт.
 • Когато вратата се монтира на самия гараж, тя не трябва да се издава навън повече от няколко милиметра. Това също е основно изискване, към което се придържаме при изработването на гаражни врати.
 • След монтиране на вратата на гаража специалистите от Виал Комфорт правят демонстрация на отварянето на вратата. Нашите изисквания са вратата да се отваря и затваря плавно – това се постига, когато механизмът е монтиран правилно.
 • Можете да изберете цвят на вратите от гамата на RAL, която включва и имитации на дърво.

 

Ролетни врати от Виал Комфорт

 

Грижите за гаражната врата и смяната на елементи като въжета, пружини и макари

Плоскостта на вратата е с дългогодишна гаранция от Виал Комфорт, но при всички врати се използва пружинен механизъм. Някои елементи на механизма имат по-кратък срок на годност и трябва да се сменят на по-кратки срокове, докато самата плоскост на вратата е с гаранция до 10 години.

Специалистите от Виал Комфорт ще ви уведомят за срока на годност на елементи като въжета, пружини и макари. Ако вратата е с електрическо задвижване, можете да използвате автоматичен брояч на циклите на отваряне и затваряне – срокът на годност за пружините се изчислява в цикли. За домашните гаражи гаранцията за пружините, изразена във време, е около 10 години, вземайки предвид до четири отваряния и затваряния дневно.

Освен това триещите се детайли трябва да се проверяват веднъж годишно или на шест месеца и да се почистват от натрупания прах.

 

Секционни врати от Виал Комфорт

 

Ролетни врати от Виал Комфорт

Тези врати имат следните характеристики:

 • материалът е алуминиеви ламели с висока устойчивост
 • може да ги поръчате с ръчно или автоматично задвижване

 

Секционни врати от Виал Комфорт

Ето основните характеристики на секционните врати, произвеждани от Виал Комфорт:

 • материалът е сандвич панели, отвън с ламарина и с пенополиуретан между ламаринените панели
 • секционните врати са с четиристранно уплътняване
 • отварянето е вертикално
 • произвеждаме секционните врати с ръчно или с електрическо задвижване – с електродвигател с дистанционно управление

 

поръчайте дограмаСвържете се с нас, за да ви предложим най-добрата оферта за гаражни врати

 

Share Button