Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Витражи за врати, прозорци и стъклени прегради
Витражи за врати

Витражи за врати, прозорци и стъклени прегради

Прозорците и вратите в дома ви ще станат произведения на изкуството с витражи, които имат място във всяка стая. Дограмата, която предлага Виал Комфорт, лесно може да се използва за вмъкване на витражи.

Придайте очарование на всекидневната с прозорци с витражи. Децата ви ще са щастливи с витражи в стаята им. Кухнята също е подходящо място за украса с витражи. Други части на дограмата, които можете да освежите и да превърнете в артистично произведение, са вътрешните врати.

 

Технологиите, с които се изработват съвременните витражи

Технологиите на изработване на витражи са две: Fusing и Tiffany.

Fusing означава топене и сливане и обяснява как се извършва съединяването на отделните цветни стъкла. При технологията Tiffany отделните стъкла се подреждат, за да се оформи рисунката, а след това всяко стъкло се обвива по края с тънка медна лента. Така обвитите стъкла се запояват двустранно, а линиите на запоените ленти се патинират: цветът може да е черен, меден или сребрист.

Предимствата на тези технологии са, че така витражите се изработват на цели стъкла, които могат лесно да се вградят в стъклопакета. Ако искате да поръчате такива витражи е най-добре да потърсите услугите на специализирани студия, които могат да ги изработят по предварително зададен проект – десен и цветове.

 

 

Витражите на вратите и прозорците пропускат омекотена дневна светлина

Освен красотата способността на витражите да пропускат омекотена светлина ги прави много подходящи за вътрешни врати и за прозорци. Така не е необходимо да се поставят завеси и щори.

 

витражи за прозорци

 

Когато прозорците ви гледат към съседната къща или блок, любопитните погледи ще бъдат спрени от витражи

Прозорците с витражи ще пропускат достатъчно светлина, но няма да дават възможност да се вижда вътре в дома ви. Така ще си гарантирате комфорт и защита от любопитни погледи.

 

Витраж за всекидневната

Витражът може да покрие целия прозорец или вътрешна врата или част от тях. Особено често се поставят витражи на горната част на прозореца. Изработени в гамата, в която е обзаведена всекидневната, или в контрастна гама, според избора ви, те ще служат като атрактивни декорации.

За да постигнете две цели едновременно, да добавите красота с витраж и да защитите стаята на първия етаж от любопитни погледи, изберете витражи за долната част на прозорците.

 

витраж на стъкло

 

Витражите имат място в банята

Банята ви също ще стане по-красива и уютна с витражи – на вратата на банята или на преграда пред душа или ваната. Витражът на прозореца ще съчетае две функции – ще служи за наслада за очите и няма да дава възможност да се вижда отвътре навън.

Влагата в банята налага самият витраж да се постави между две други стъкла. Така самият витраж няма да се повреди и да плесеняса.

 

витраж в банята

 

Витражите в кухнята

Кухнята е не само място за готвене. Тя е мястото, в което семейството често се задържа, затова освен освежаване с нова дограма от Виал Комфорт помислете къде можете да поставите витражи. Освен прозореца и вратата, шкафовете с витрини също представляват подходящи места. Заменете витрините с витражи – така няма да се вижда съдържанието зад витрините, а кухнята ще грейне с нова красота.

Ако към кухнята имате килер, вратата или преградата към него също е прекрасно място за освежаване с витраж.

 

рисувани стъкла

Share Button