Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Врати и прозорци » Антибактериалното стъкло на дограмата предотвратява разпространяването на гъбички
Антибактериалното стъкло

Антибактериалното стъкло на дограмата предотвратява разпространяването на гъбички

Възможностите, които предлагат съвременните стъкла за дограма, са много. Дограмата вече не е просто елемент от дома, който пропуска светлината. Тя допринася за общата елегантност и уют, за пестенето на енергия, а с антибактериално стъкло ще получите още едно предимство: предотвратяването на гъбички.

На какво се дължат антибактериалните свойства на това стъкло

Технологията за придаване на антибактериални свойства включва използването на сребърни частици. Тези частици се нанасят в горните слоеве на стъкления пласт. При контакт с бактерии сребърните частици действат неблагоприятно на бактериите, забавяйки метаболизма им, и още по-важно – нарушавайки процеса на размножаването им. Този ефект се наблюдава след кратък период, до 24 часа.

Местата, в които е особено необходимо да се използва антибактериално стъкло

Предотвратяването на развитието на гъбички е голямо предимство за поддържане на хигиената във всякакви места: в дома, в офиса, в обществени сгради и т.н. Тези места включват по-топли и влажни помещения, в които, благодарение на съчетанието от топлина и влажност, развитието на плесени и бактерии се извършва бързо. Особено важно е спазването на абсолютна хигиена в обекти като болници, клиники, лаборатории. Но антибактериалното стъкло е подходящо и за места в домове, обществени сгради и други, в които средата е особено благоприятна за развитието на бактерии: бани и тоалетни, басейни, спа центрове.

Бактериите, които се развиват в места, в които има съчетание на топлина и висока влажност, както и места, посещавани от много хора, включват най-вече E. Coli, S. Aureus, P. Aeruginosa.

дограма с антибактериално стъкло

Видове антибактериално стъкло

Антибактериалните стъкла могат да се монтират както на алуминиеви профили, така и PVC дограма.

  • безцветно стъкло – особено подходящо за разделяне на големи помещения на части
  • стъкло с различни цветове – за допринасяне за по-голяма цветност на обстановката
  • огледално стъкло – за поставяне в места, където желаете да създадете усещане за по-голяма пространственост

Добавяне към антибактериалните свойства на още едно предимство

За всички стъкла в дограмата е важно да се осигури добра защита от нараняване при евентуално счупване. При антибактериалното стъкло могат да се използват следните начини за повишаване на безопасността:

  • покриване със защитно фолио – при евентуално счупване то ще предотврати разпадането на парчета, които биха причинили нараняване
  • ламиниране – подходящо при безцветното стъкло

Поддържане на антибактериалното стъкло

Поддържането на чистотата на антибактериалното стъкло е лесно. Свойствата му не се влияят от препаратите на почистване на стъкло. При проведени тестове с абразивни препарати за почистване на стъкло също е установено, че повърхността на антибактериалното стъкло не се нарушава от тези препарати. Устойчивостта на антибактериалното стъкло е голямо предимство, тъй като то се използва предимно в болници и клиники, където почистващите препарати са силни.

 

 

 

Share Button