Начало За нас Услуги Актуални цени Отстъпки Галерия Новини Блог Запитване Контакти

Намерете ни в социалните мрежи

Блог на Виал комфорт » Алуминиеви профили » Сравнение на системите алуминиеви профили ALTEST
Алуминиева дограма ALTEST

Сравнение на системите алуминиеви профили ALTEST

Когато ви предстои остъкляване и сте се спрели на алуминиева дограма, Виал Комфорт препоръчва марката Altest. Тази българска фирма предлага алуминиеви профили не само в България. Продукцията й е позната и търсена и в редица други страни. Altest предлага все повече нови продукти към асортимента си.

 

Кога алуминиевата дограма е препоръчваното решение

Алуминият е издръжлив метал, който трудно корозира. Той издържа и на резки температурни промени, пожароустойчив е. Освен това, когато държите дограмата ви да е устойчива на взлом, непременно изберете алуминиевата.

 

Алуминиевите профили

Алуминиевите профили съдържат алуминиеви сплави. Виал Комфорт ще ви предложи дограма на Altest от студени профили. Те са особено подходящи дори за помещения, които обикновено не се отопляват, с топлоизолационните си свойства.

 

алуминиеви  профили ALTEST

 

Качествата на студените алуминиеви профили на Altest

  • висока устойчивост, поради електрохимичното обработване, наречено елоксикация
  • възможност за редица цветове по RAL, което се постига също по време на елоксикацията
  • съответствие на стандартите DIN 1725 и QUALANOD
  • противопрахово покритие, което прави поддържането на дограмата лесно
  • висока топлинна и пароустойчивост
  • висока устойчивост на сурови атмосферни условия

 

Алуминиеви профили на Altest, предлагани от Виал Комфорт

Тези профили включват системите 530 ESKIMOS, 375 PONI и Altest Pony. Ще ви предложим сравнение на профилите и за какви цели са най-подходящи.

 

530 ESKIMOS

Тази система е с прекъснат термомост. Така профилът се разделя на две, за по-висока изолация. Включването на термомост повишава цената, но степента на изолиране е висока. Освен това изолацията се допълва от три уплътнения, външно, централно и вътрешно. Централното уплътнение е специално създадено за тази система на Altest.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения – централно, външно и вътрешно. Централното е специално конструирано за тази система.

Профилите 530 ESKIMOS могат да се монтират на всякакви видове крила и каси, за различни видове отваряне – едноосово и двуосово.

При системата 530 ESKIMOS можете да поръчате монтиране на стъклопакет с размери 20-29 мм.

 

375 PONI

Тази система е без прекъснат термомост. Тя е подходяща като по-оптимално ценово решение: с достъпна цена и добра топлоизолация, както и с изчистен дизайн. Тя подхожда много за остъкляване на вътрешни помещения.

Каналите на системата 375 PONI са в съответствие на всички стандарти и възможности за различни панти, сглобки, аксесоари.

С 375 PONI можете да поръчате монтиране както на единично стъкло (4-10 мм), така и двоен стъклопакет 24 мм.

 

Altest PONY

И тази система на Altest е без прекъснат термомост. Едно от основните й предимства е отличната й структурна стабилност, благодарение на която тя е подходяща и за отворяеми елементи.

С Altest Pony можете да поръчате крила с различни размери и с възможност за отваряне или навън, или навътре. Касите, които изработва Altest, са заоблени, с подпрозоречна пола, комбинирани за капаци, каси със завъртащи се профили, монтирани отвътре, каси с перо отвътре, както и прави каси.

Възможностите за отваряне също са много: в две плоскости, по долната ос, по хоризонталната ос, хармоника.

С Altest PONY можете да поръчате единично стъкло или стъклопакет.

Share Button